Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Afwijken bestaande omgangsregeling?

Sinds kort heeft mijn partner de relatie van 4 jaar verbroken. Ik zat er erg doorheen en heb gevraagd of hij mij even wilde ondersteunen met betrekking tot de zorg van onze zoon. Echter houdt hij onze zoon nu bij mij weg en heeft gezegd dat er een aangepaste omgangsregeling geldt. Welke, dat is is mij niet bekend, behalve dat de vastgelegde omgangsregeling nu niet meer van toepassing is. Mijn zoon woont zijn hele leven (8,5 jaar) bij mij en staat ook op mijn adres ingeschreven. De bestaande omgangsregeling houdt in dat mijn zoon 1 weekend per twee weken naar mijn ex gaat. De vakanties zijn 50/50. Mijn ex geeft aan dat hij vindt dat mijn zoon niet veilig is bij mij in verband met een alcoholprobleem. Ik heb daar hulp voor gezocht (helaas een wachtlijst) en ruim 1,5 week niet meer gedronken. Mijn zoon is in geen enkel moment niet veilig geweest. Mijn ex geeft aan dat ik overdag bij het ophalen van mijn zoon naar alcohol rook. De avond daarvoor was mijn zoon niet bij mij. M’n ex drinkt zelf ook stevig alcohol, ook waar mijn zoon bij is. Hij is ook meer dan eens na een aantal bier op de bank in slaap gevallen terwijl mijn zoon zonder toezicht tot de nacht alleen wakker was. Dat is iets wat ik dus niet veilig vind. Hij gaf aan dat er wel contact momenten zouden kunnen zijn, maar dat mijn zoon nu tijdelijk bij hem verblijft. Kan dit zomaar zonder overleg? Kan hij zomaar van een bestaande omgangsregeling afwijken?

Uw ex-partner kan niet zomaar de omgangsregeling zelf wijzigen. U zult de afspraken moeten naleven uit het ouderschapsplan of de huidige omgangsregeling moeten nakomen, totdat u in onderling overleg afspraken hebt gemaakt of de rechter een beslissing heeft genomen. U kunt eventueel een procedure starten tot nakoming van de omgang.

Neem contact op met 0800 822 4433 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl om uw situatie door te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag