Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De sportschool waar ik train al jaren is per 1 februari overgenomen door een ander eigenaar. Opzicht niet mis, maar de nieuw opzet bevalt me niet omdat het krachtgedeelte is flink verminderd, hun opzet is meer richting licht fitness en fysotherapie en revalidatie en ik ben meer voor zware training.
Kan dat een reden zijn om mijn lopende contract te beƫindigen ? OOk als mijn contract is nog tot februari 2018 (getekend onder de oude eigenaar)
Alvast bedankt voor uw reactie

Als de spotschool is overgenomen dan gaan alle contracten ook mee over. U bent dus gehouden aan het contract. Dat de nieuwe eigenaar de opzet van het trainen heeft veranderd is geen reden om uw contract te beeindigen. Mogelijk kunt u (gezamenlijk) aangeven bij de eigenaar dat de opzet wellicht anders kan. Voor verdere hulp kunt u ook desgewenst direct en kosteloos contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik denk dat u wel kunt opzeggen, en wel om twee redenen.

Als de overeengekomen diensten worden veranderd (en dat mag volgens de algemene voorwaarden) dan is dat een goede reden om te kunnen opzeggen. Daarnaast is de duur van meer dan een jaar (vermoedelijk) onredelijk bezwarend. Natuurlijk mag de ondernemer proberen om de redelijkheid van het beding aan te tonen. Een kantonrechter in Haarlem vond de duur van twee jaar onredelijk en was niet overtuigd in het gegeven dat er een telefoon bij zat bij het abonnement.

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBHAA:2010:BK9662

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja dat is een contract van 2 jaren.
Ik heb het nieuw contract getekend bij de vorige eigenaar en ondanks dat ze waren al in gesprek voor het overname, ze hebben die informatie nooit doorgegeven aan de klanten.
Als ik had dat geweten, dan had ik nooit een contract van 2 jaren getekend , maar had ik gewacht om te kijken wat dat zou worden



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag