Stel vraag

Politie, Justitie

Zakelijk


Een onderneming (BV) heeft een CJIB verkeersboete openstaan. BV heeft te maken met betalings onmacht Er wordt aan opheffing gewerkt. echter afgelopen week tot 2x toe politie aan de deur. Politie heeft verzocht om als prive persoon de boete te betalen, dit vanwege bestuur aansprakelijkheid. Men dreigt zelfs met mogelijke gijzeling of inbeslagname van enig ander voertuig. Bij politie uitleg gegeven dat BV geen enige assets meer heeft, en dus ook geen auto. Vanochtend wederom politie bezoek heeft men nogmaals aangehaald tot maximaal 7 dagen gijzeling te kunnen overgaan van bestuurder BV.

Wat is nu de oplossing? toch maar in prive een deal proberen te sluiten met het CJIB om van deze kwestie af te komen.?

U kunt bij het CJIB een verzoek doen voor uitstel tot betaling of het overeenkomen van een betalingsregeling.

Of u hoofdelijk aansprakelijk bent, zoals de politie aangeeft, is afhankelijk van uw BV. Bent u de enige eigenaar, zijn er meerderen. Bent u nalatig geweest in het bestuur of in het betalen van de boete?

Het beste advies wat ik u kan geven is om contact op te nemen met het CJIB, aan te geven dat het om een BV gaat en u niet hoofdelijk aansprakelijk bent (in eerste instantie) om vervolgens tot een oplossing te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag