Stel vraag

Particulier


Een paar maanden terug ontving ik van een incasso bureau een brief met daarin een bedrag dat ik verschuldigd zou zijn met daarbij een voor mij onbekende naam van een firma. Ik heb een brief teruggestuurd dat ik van niets wist en dan op z'n minst iets van een specificatie wilde hebben. Enkele weken later kreeg ik wederom een herinnering met daarin de specificatie. Het zou gaan om een dienst van Wanadoo uit 2006. Direct heb ik aangegeven dat deze vordering verjaard is. Hun antwoord was dat ze mij meerdere malen herinnerd hebben aan deze vordering. Dat is echter niet waar gezien het feit dat ik al 9 jaar niet meer woonachtig ben op het adres waar destijds de dienst is afgenomen. Hun zijn dus van mening dat deze vordering niet verjaard is. Ik neem aan dat op het moment ze kunnen aantonen dat ze mij meerdere malen hebben herinnerd (dus aangetekende brieven) alleen in hun recht staan. Klopt dit.

In Nederland geldt de ontvangsttheorie. Dit houdt in dat de het incassobureau moet bewijzen dat de herinneringsbrieven zijn ontvangen. Het door jou opgegeven adres is daarbij leidend. Met andere woorden: als jij verhuist en je geeft dat niet door dan kunnen zij volstaan met de brieven versturen naar het oude adres.

Ik zou aan de huidige bewoners vragen om zij brieven hierover hebben ontvangen. Als dat niet zo is dan kun je de bewering van het incassobureau betwisten. Tevens is het dan handig om een schriftelijke verklaring van de huidige bewoners te hebben. Als je dit niet onderzoekt dan kun je m.i. niet voldoende gemotiveerd de stelling van het incassobureau betwisten, wat als gevolg heeft dat ze geen bewijs hoeven te leveren.

Ik neem hierbij aan dat je geen adreswijziging hebt doorgegeven, als je dat wel hebt doorgegeven en dat kunt onderbouwen dan is dat ook goed.

Beoordeel dit antwoord:

Laat het incassobureau maar kopieen van de aanmaningen overleggen. Daaruit zal moeten blijken of de vordering inderdaad is gestuit of is verjaard.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ls.

Aangezien ik niet op de hoogt was dat er iets open stond, is er geen adreswijziging gedaan. Wat ik al aangaf het gaaf om een on-line dienst van 2006. En aan het eind van het jaar ben ik dan ook verhuisd. De huidige bewoners zijn ook allang weer gewisseld dus dat is geen optie om die te benaderen.


In principe is het zo wie eist moet bewijzen van het bestaan van een openstaande vordering, is die er wel , dan kunt u stellen dat deze is verjaard ( ondanks het feit dat het aan de schuldeiser is de schuldenaar tijdig te wijzen op een nieuw adres ) Adviseer ik ook dat zij tevens moeten bewijzen de dat er aanmaningen zijn verstuurd en dus de rechtsvorderingen althans de verjaring ervan is gestuit.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag