Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Enige tijd geleden kreeg ik een rekening van een incassobureau van 137,05 euro. Hiervan zijn 55,65 incassokosten en is 81,40 de hoofdsom, voor 2 jaar lidmaatschap van een sportvereniging.

De rekening van het incassobureau heb ik ontvangen op ons nieuwe adres waar wij bijna 3 jaar wonen. De schriftelijke adreswijziging die ik 3 jaar geleden verstuurd heb aan de sportvereniging is, zo blijkt uit navraag, nooit aangekomen. Daardoor zouden facturen en aanmaningen op het oude adres zijn beland. Ik ben het lidmaatschap helemaal vergeten, door allerlei oorzaken, totdat het incassobureau opeens met een rekening kwam.

De vraag is nu, ben ik alsnog verplicht dit bedrag te voldoen? Ook omdat er niets is gedaan met mijn adreswijziging, men wel mijn mailadres en telefoonnummer had maar ik ook hierop nooit benaderd ben. Alvast bedankt voor de reactie!

De incassokosten zijn te hoog. U bent daarom niet verplicht om het volledige bedrag te betalen. Voor 1 juli 2012 mochten deze (in dit geval) niet hoger zijn dan 37 euro (excl. BTW) en daarna niet hoger dan 40 euro (excl. BTW). Of u ook daadwerkelijk verplicht bent om deze kosten te betalen hangt af van de details van de zaak.

De adreswijziging geldt als niet doorgegeven, omdat u niet aannemelijk kunt maken dat deze ontvangen is. Als u niet binnen 14 dagen een ontvangstbevestiging krijgt dan doet u er goed aan om even na te bellen en kunt u ook overwegen om een dergelijke brief aangetekend te versturen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

hartelijk dank voor uw antwoord.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag