Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex houdt niet aan convenant

Per 18-01-2023 ben ik gescheiden.
Middels een mediator een convenant en ouderschapsplan opgesteld.
Nu houd mijn ex man hier zich niet aan en zijn de kinderen circa 6 dagen bij mij.
Tevens heeft de mediator aangegeven dat mijn ex mij 135 per maand dient te betalen.dit is niet correct want in het convenant staat dat hij 180 per maand dient te betalen.

Als uw ex-partner zich niet houdt aan de afspraken die zijn vastgelegd in het convenant en het ouderschapsplan, kunt u stappen ondernemen om deze problemen aan te pakken. Hier zijn enkele adviezen volgens de Nederlandse wet:

Communiceer met uw ex-partner: Probeer eerst een open en eerlijk gesprek aan te gaan met uw ex-partner om de situatie te bespreken. Misschien is er sprake van een misverstand of zijn er redenen waarom hij zich niet aan de afspraken houdt.

Mediation: Als u er niet in slaagt om samen tot een oplossing te komen, kunt u opnieuw een mediator inschakelen om te proberen de kwestie op te lossen. Een mediator kan helpen om een nieuw convenant en ouderschapsplan op te stellen waar beide partijen zich wel in kunnen vinden.

Juridische stappen: Als mediation niet succesvol is of als uw ex-partner blijft weigeren om zich aan de afspraken te houden, kunt u juridische stappen overwegen. U kunt bijvoorbeeld een advocaat inschakelen om te proberen de afspraken af te dwingen via de rechter.

Uitvoering convenant: Als het convenant is opgesteld en ondertekend door beide partijen, heeft het de kracht van een wettelijke overeenkomst. Als uw ex-partner niet voldoet aan zijn financiƫle verplichtingen volgens het convenant, kunt u hem aanspreken op naleving van deze overeenkomst.

Ouderschapsplan: Het ouderschapsplan is ook een wettelijke overeenkomst en heeft juridische waarde. Als uw ex-partner zich niet aan het ouderschapsplan houdt, kunt u juridische stappen overwegen om naleving af te dwingen.

Het is essentieel om op een formele en gedocumenteerde manier te communiceren met uw ex-partner. Bewaar alle correspondentie en documenten, zoals het convenant en ouderschapsplan, zodat u in geval van juridische stappen bewijsmateriaal heeft.

Verder kan ik u niet van meer advies voorzien, gelet op dat ik de stukken van de mediator niet heb. U kunt voor advies teruggaan naar uw mediator, maar ook wij kunnen u helpen. Neem geheel kosteloos contact op met 040 - 40 2350422 voor het inplannen van een geheel kosteloos gesprek.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag