Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex inlichten over de komst van nieuw kind?

Ik ben uit elkaar met de biologische vader van mijn zoontje van 9. Hij heeft erkenning en 5 jaar geleden had hij een bezoekregeling. Hij heeft deze eigenlijk nog steeds onder voorbehoud hij hulp gaat zoeken i.v.m een incident met zijn zoontje. Ik houdt hem wekelijks wel op de hoogte maar nu ben ik bijna 10 jaar samen met een andere man en krijg met hem een kind. En mijn zoontje word dus grote broer als het ware. Moet ik juridisch gezien mijn ex hiervan op de hoogte brengen?

Juridisch gezien kan u niet verplicht worden om dit nieuws te delen met uw ex-partner, maar het is wel aan te raden om dit nieuws te vertellen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de vader van uw kind op de hoogte te brengen van de komst van een nieuw kind in het gezin, vooral als dit de bestaande omgangsregeling of situatie met het oudere kind kan beïnvloeden. Dit kan ook afhangen van de afspraken die al zijn vastgelegd in een eventuele rechterlijke beslissing, zoals een omgangsregeling of ouderlijk gezag. Verder kan het natuurlijk zo zijn dat uw ex-partner het van iemand anders hoort. In dit geval zal u dus zelf een schatting moeten maken of het nodig is om uw ex-partner in te lichten over uw zwangerschap.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag,

Dank voor u antwoord. Vader heeft geen gezag. Vader heeft best voor een zenuwachtige zwangerschap gezorgd toen ik zwanger was van zijn kind. Vandaar ik ook vraag in hoeverre dit verstandig en moet.

Via de rechter is verder de afspraak gemaakt dat meneer een bezoekregeling zou hebben bij mij thuis en daarop ook begeleiding gaat zoeken. Omdat meneer niet in staat is een kind op te voeden. Ik zal betreft de ontwikkelingen van mijn zoon dit moeten melden dat is wel wat nodig is omtrent mijn zoon.

Meneer heeft een paar jaar geen bezoekregeling dit in overleg met meerdere mensen i.v.m het slaan van mijn zoon. Hierop heb ik gevraagt om per spoed begeleiding te gaan zoeken alvorens de bezoekregeling voort word gezet. Hier stonden meerdere partijen achter.
Tot heden heeft meneer nog geen stap gezet.

Ik geef hem elke week een update over de ontwikkeling en of bijzonderheden dit is mijn verplichting jegens de vader van mij oudste zoon.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag