Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
vanwege een aantal persoonlijke redenen loopt mijn emmer over en heb ik overspannenheid klachten. (erkend door huisarts)
Hierdoor ben ik niet goed in staat om mijn werk te kunnen doen en als ik (volledig) blijf werken kan ik ook niet aan mijn herstel werken.
Ik heb me ziek gemeld bij mijn direct leidinggevende, toen deze de melding deed bij HRM werd deze niet geaccepteerd (aanvraag tot ziekteverlof) Gesprek gehad met HRM, ze vinden mijn situatie heus vervelend en leven met me mee, zien het geen reden tot verlof, maar vinden het wel zinvol als ik even tijd neem voor mezelf. Hun voorstel, 50% buitengewoon verlof, 50% vakantie verlof.
Vragen:
Kan mijn werkgever ziekteverlof weigeren? wat is jullie advies voor mij in deze situatie?

Nee, uw werkgever mag uw ziekmelding niet weigeren. Als hij twijfelt of u ziek bent, kan hij een bedrijfsarts inschakelen. De bedrijfsarts bepaalt uiteindelijk of u ziek bent. U kunt dus het beste aangeven dat u zich houdt aan uw ziekmelding en evt. beschikbaar bent voor een afspraak met de bedrijfsarts en niet akkoord gaat met het afschrijven van buitengewoon verlof/ vakantiedagen.

Beoordeel dit antwoord:

Bent u ziek, dan bent u ziek en dan kunt u niet werken en dient uw werkgever u als ziek te registreren. Hebben zij twijfels bij uw ziekte dan dienen zijn u door te verwijzen naar een arbo-arts die dit beoordeeld. En uw werkgever of zijn mensen zijn geen arbo-arts en kunnen en mogen niet over uw ziekte oordelen. Natuurlijk dient u bij ziekmelding wel mee te werken aan re-integratie naar herstel. U hoeft dan ook niet akkoord te gaan met haar voorstel. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag