Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Herberekening kinderalimentatie ex-partner

De kinderalimentatie is berekend in 2019 op basis van een omgangsregeling die niet haalbaar is gebleken. De omgang met zijn zoon is beperkt, 1x in de 2 weken van 10.00 uur tot 22.00 uur. Ik wil een herberekening omdat we 4 jaar verder zijn en de omgang vanaf het begin niet klopt maar hij wil dat niet omdat hij geen gegevens van zijn vrouw kan delen. Hij wil onderling een bedrag overeenkomen. Hij betaalt nu 234,- voor 1 kind (wel geïndexeerd).
Ik woon inmiddels samen met een samenlevingscontract.

Mijn vraag is hoe ik hem kan dwingen om een herberekening te laten maken.
Of met welke aandachtpunten/ voorwaarden ik met hem een bedrag kan afspreken?

U heeft het recht om een herberekening aan te vragen, gelet op uw gewijzigde situatie. Ik raad u alsnog aan om een herberekening te laten maken, zodat u zeker weet wat u moet ontvangen en uw ex-partner moet betalen. Maar u heeft ook de keuze om in onderling overleg afspraken te maken over het bedrag, zolang u het daar beiden mee eens bent.

In principe kunt u hem niet dwingen om stukken af te geven. Wel is het zo dat als u een advocaat in de hand neemt, de advocaat stukken zal proberen op te vragen. Hij is niet verplicht om stukken af te geven. Mocht u de stap wensen te zetten om de alimentatie te wijzigen via de rechter, zal hij openheid van zaken moeten geven bij de rechter, waardoor hij de stukken aan de rechtbank moet geven. Als hij dit niet doet, zal in de meeste gevallen uw verzoek worden toegewezen.

Ik kan voor u een vrijblijvend intakegesprek inplannen met een advocaat om uw situatie en de mogelijkheden te bespreken. Wilt u mij bellen op0800 822 4433 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag