Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoelang achtergelaten spullen bewaren?

Elektricien heeft klus niet afgerond maar haalt al meer dan 10 maanden achtergelaten materialen ook niet op.
Hoe lang is de bewaarplicht?

In het Nederlands recht bestaat er geen algemene wettelijke regeling voor het bewaren van achtergelaten spullen. Dit betekent dat er niet een vastgestelde termijn is waarin je verplicht bent de spullen te bewaren. Wat belangrijk is, is dat je de eigenaar van de spullen voldoende gelegenheid geeft om de goederen op te halen.

Het is verstandig om de elektricien schriftelijk (bijvoorbeeld per brief of e-mail) te laten weten dat je wilt dat hij de spullen ophaalt. Geef daarbij een redelijke termijn waarbinnen de spullen kunnen worden opgehaald, bijvoorbeeld twee weken of een maand. Zorg ervoor dat je bewijs hebt van deze mededeling (bewaar je verstuurde e-mail of stuur de brief aangetekend) als het ooit tot een discussie of rechtszaak komt.

Als de elektricien na deze termijn de spullen nog steeds niet heeft opgehaald en ook niet heeft gereageerd, dan zou je kunnen stellen dat hij afstand heeft gedaan van zijn spullen. Je zou ze dan kunnen weggooien, verkopen of hergebruiken.

Het is echter altijd verstandig om voor dergelijke acties juridisch advies in te winnen om eventuele risico's te vermijden. Niet juridische stappen kunnen namelijk in sommige gevallen leiden tot geschillen of zelfs tot wettelijke aansprakelijkheid. Hetzelfde geldt als de spullen waarde hebben of als je er niet zeker van bent wat de waarde is.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag