Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben door eigen toedoen ontslagen bij mijn werkgever. Daarnaast zit ik in een scheiding. Nu wil mijn ex toch alimentatie, want volgens haar advocaat zal de rechtbank gelet op de verwijtbaarheid van het inkomensverlies uitgaan van het oude fictieve inkomen. In hoeverre is dit zo?
Ik ben nu zonder inkomen en kan geen advocaat betalen. Tevens krijg ik ook geen voorziening omdat er van mijn vorig jaar verdiende loon wordt uitgegaan.

Mijn probleem is dat ik nu een convenant te tekenen krijg met een non wijzigingsbeding en een alimentatie van 2000 per maand. Terwijl ik geen inkomen meer heb. hoe kan ik dit aanpakken?

Teken in elk geval het convenant niet. Het niet wijzigingsbeding is absoluut niet in uw belang. Het zou inderdaad kunnen dat wordt uitgegaan van uw verdiencapaciteit, omdat u verwijtbaar werkloos bent. Snel ander werk zoeken is de beste remedie. En... als het even kan.... echt toch maar een advocaat inschakelen. Als uw inkomen over 2015 genomen onder de maximum grens voor gefinancierde rechtsbijstand valt, zou u ook hier voor in aanmerking komen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor je reactie. Helaas weet ik zeker dat ik voor 2015 niet onder de maximum grens ga komen want tot en met augustus heb ik 70K verdiend. Het vervelende is dat ik nu nul inkomen heb. Ben inderdaad druk op zoek naar ander werk. Ik zit met nog een vraag. in het convenant staat nu dat ik vanaf 1 oktober 2000 per maand zou betalen. Echter weet ik niet wanneer ik weer ander werk heb en als ik nu zou tekenen met het non wijzigingsbeding kan ik geen kant op en moet ik met terugwerkende kracht de alimentatie betalen. Dit is voor mij niet te doen. Zou het mogelijk zijn om op te laten nemen dat ik pas vanaf de periode dat ik werk alimentatie ga betalen?


Convenant betekent overeenkomst, dus dan zou u in onderhandeling moeten met de tegenpartij. Als het verzoek wel is ingediend, dan loont het echt de moeite een advocaat in de arm te nemen. Overigens kan ook gaande de procedure nog gefinancierde rechtsbijstand worden aangevraagd. U zou dan het uurtarief betalen t/m 31 december, afspreken dat 1 januari gefinancierde rechtsbijstand wordt aangevraagd en dan op basis van de uitkomst daarvan de rest van de procedure voeren!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag