Stel vraag

Zakelijk


,


Ik ben een jonge jongen (21 jaar) die 2 weken geleden is gestart met zijn eigen kledinglijn (bedrijf).

Nu kreeg ik afgelopen vrijdag (30 juni) een brief binnen via een bureau van merkenadviseurs die mij aanklaagt voor merkinbreuk.
Deze brief is verstuurd namens een ander kledingbedrijf die zich door mijn logo bedreigt voelt. In de brief staat vermeld dat ik uiterlijk voor donderdag 6 juli (vandaag) de tijd heb om mijn logo te verwijderen van mijn website/social media (online), en de verkoop per direct te stoppen, wanneer ik dit niet doe zal mijn aanklager juridische stappen ondernemen.


Na meerdere telefoontjes rechtstreeks naar het bedrijf dat mij aanklaagt kwam ik erachter dat zij totaal niet bereid zijn tot gesprek (een oplossing voor niet-juridische wegen).

Dit betekend dat het een rechtszaak zal worden.
Het punt is dat de aanklager een miljoenenbedrijf is en dus de financiële middelen heeft om mij kapot te procederen. Wat dus heel onrechtvaardig zou zijn.

Persoonlijk heb ik geen geld om een advocaat in te schakelen terwijl ik verplicht ben (vanaf €25.000 kosten van totale rechtszaak) om een advocaat in te schakelen. Omdat ik zelf financieel bij verre niet beschik over de financiële middelen is mijn aan u:

Hoe kan ik mij verweren/bijstand krijgen in deze vervelende situatie?

Met vriendelijke groeten,

Dat is een lastige situatie. Er bestaat wel zoiets als gesubsidieerde rechtsbijstand, maar dat beperkt zich enkel tot natuurlijke personen, dus geen zgn. rechtspersonen. Het hangt dus erg af van de vorm van jouw bedrijf. Is het een eenmanszaak of VOF, dan zijn er mogelijkheden voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Is jouw bedrijf een BV, dan is gesubsidieerde rechtsbijstand niet mogelijk.

Mocht je een eenmanszaak of VOF hebben, dan bestaat slechts recht op gesubsidieerde rechtsbijstand als het voortbestaan van het bedrijf ervan af hangt. Aangezien het merk erg belangrijk is voor het kledingbedrijf en je er eigenlijk niet zonder kan, zal hiervan wellicht sprake zijn.

Ik adviseer je om z.s.m. contact op te nemen met de Raad voor de Rechtsbijstand: www.rvr.org

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag