Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een paar dagen geleden een printer besteld bij een gerenommeerde webshop voor €170,- excl btw.

Na betaling kreeg ik een mail met de bevestiging dat betaling was ontvangen en dat zsm verstuurd zou worden.

Een paar dagen later heb ik gebeld wanneer de printer opgestuurd zou worden.
Hier werd mij medegedeeld dat de order geannuleerd is ivm een foutieve prijs.
de prijs moest zijn €560,- excl BTW
(een doorsnee prijs op internet is +/- 500 excl BTW)

Ik heb aangegeven dat ik de printer voor €170,- wil hebben, temeer ook omdat ik een bevestiging heb waarin staat dat hij verstuurd gaat worden.

Kan ik dit juridisch hard maken?

Dat hangt er vanaf.

De verkoper is aan de overeenkomst gebonden, tenzij in de gegeven omstandigheden aannemelijk is dat de gemiddeld geïnformeerde consumentkoper reden zou hebben om aan deze prijs te twijfelen. Daarvoor zal de rechter ook kijken naar voor wat de gebruikelijke prijzen zijn.

In het Otto arrest had Otto een televisie aangeboden voor 100 euro. Omdat soort gelijke televisies werden aangeboden tussen 700 en 1300 euro mocht de koper er niet op vertrouwen dat prijs correct was en hoefde de verkoper niet te leveren. Ook daar was een bevestiging verstuurd.

Beoordeel dit antwoord:

Indien het gaat om een kennelijke verschrijving van de verkoopprijs dan hoeft de verkoper niet te leveren voor die prijs. Dit lijkt hier niet het geval te zijn. Het gaat er dan vervolgens om wat een dergelijke printer kost of wat de gangbare prijs is van zo een printer. U geeft aan dat dit 500 euro is en u kunt aldus niet juridisch afdwingen om de printer voor 170 euro te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag