Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb een vraag aangaande de mogelijkheid tot wijzigen van afspraken in convenant.

Mijn ex en ik hebben co-ouderschap en hebben hetvolgende in ons convenant vast laten leggen, dat in december 2010 door de rechtbank bekrachtigt geworden is.
- de zorgverdeling 40/60
- er 100 euro representatiekosten (betreffende leaseauto) in de berekening mee genomen worden.

Nu de hoge raad bepaald heeft dat de berekening van de kinderalimentatie tav kindgebonden budget anders berekend dient te worden wil mijn ex een herbekening van de alimentatie. Hier staat zij natuurliijk volledig in haar recht.

Echter nu vraagt zij de rechtbank ook om de zorgverdeling en de representatiekosten te herzien. Ik ben het hier (natuurlijk) niet mee eens.

Voor de duidelijkheid wil ik expliciet vermelden dat er aangaande de omgangsregeling geen wijzigingen zijn tov de situatie in 2010 .
Betreffende lease auto, ik ben acountmanager (werkgebied geheel NL) en heb de auto nodig om mijn werkzaamheden uit te kunnen voeren en geniet daarbij een bepaald salaris. Bij andere werkzaamheden (bijv. binnendienst) zou mijn salaris aanzienlijk minder zijn.

Kan zij, zonder dat er ingrijpende wijzigigingen zijn geweest, op gemaakte en bekrachtigde afspraken terug komen? Hoe gaat een rechter hier mee om? Wat is de kans dat dit herzien wordt?

Ik zie een reactie met interesse tegemoet
P.

Aan de rechter kan altijd wijziging worden gevraagd, mits er sprake is van gewijzigde omstandigheden en er niet uitdrukkelijk in het convenant een niet wijzigingsbeding is opgenomen dat dit uitsluit.
Wijziging van omstandigheden wordt, helaas, door veel rechtbanken nogal gemakkelijk aangenomen.
Wat de representatiekosten betreft, daar zullen uitgaven tegenover moeten staan. Het zal een discussiepunt worden in een nieuwe procedure.
Ik kan u in elk geval adviseren om, met alle gegevens bij de hand, gewoon eens een goede familierecht advocaat te vragen een inschatting te maken van uw kansen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag