Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een vraag ik heb voor een aantal klussen in mijn huis een klusjesman/aannnemer in de hand genomen. Op basis van zijn offerte ben ik akkoord gegaan met 3 werkzaamheden. In de offerte stonden vaste prijzen. De man die het ging maken deed zijn werk erg langzaam en soms deed hij over 1 plankje de hele middag of dag. Nadat ik een keer huilend thuiskwam omdat wat hij had gemaakt niet was afgesproken voelde ik mij zeer teleurgesteld. De man werkte slordig mijn hele tuin lag onder het zaagsel ruimde dit ook niet op.
Uiteindelijk was de man klaar na drie weken ik was en ben echt niet tevreden maar mijn vertouwen in de man is weg. Ik had ook aangegeven dat sommige dingen echt niet mooi waren. Nu kreeg ik 2 weken geleden de rekening deze is 2x zo hoog dan was afgesproken en hij rekende zijn uren wat niet in de offerte stond.. Ik heb hier direct op gereageerd maar hij ging alleen maar van zijn verhaal uit en heeft niet eens gereageerd waarom hij nu uren ging bereken. daarnaast heb ik aangeven dat ik het er slordig en goedkoop uit vind zien. Als ik het bedrag verteld wat hij vraagt daar kan ik hele badkamer voor verbouwen. nu heb ik alleen een kast laten maken en een ombouw voor mijn verwarming.
Gisteren kreeg ik nogmaals de herinnering van de faktuur dat ik deze binnen 6 dagen moet betalen en anders stuurt hij de deurwaarder niets over mijn brief of daar enige reactie erop.
Mijn vraag is mag dit zomaar en wat moet en kan ik nu doen. ?
alvast bedankt

Ik kan me voorstellen dat u niet voornemens bent de factuur van de aannemer te betalen. Om u meer duidelijkheid te geven over uw rechten en plichten, zou ik de overeenkomst met de aannemer moeten beoordelen en de eventueel van toepassing zijnde algemene voorwaarden. Afgaand op uw verhaal zou ik echter zeggen dat u niet gehouden bent de meerkosten te voldoen nu u een vaste prijs met de aannemer heeft afgesproken. Daarnaast vraag ik me af of de aannemer wel de dienst aan u heeft geleverd die u bent overeen gekomen. Ik begrijp uit uw verhaal dat de werkzaamheden slordig zijn uitgevoerd. Mogelijk dat de aannemer gehouden is zijn werkzaamheden nog correct af te ronden.

Beoordeel dit antwoord:

Er is een vaste prijs afgesproken voor specifieke klussen? Dan geldt op grond van de overeenkomst van aanneming van werk ( boek 7 BW) dat de aannemer 10% boven de prijs mag factureren maximaal, Maar, zoals ik het begrijp bent u helemaal niet tevreden over het resultaat en heeft u het werk niet als opgeleverd aanvaard. Dan zijn er twee mogelijkheden waarvan er een het meest voor de hand ligt; u geeft de aannemer een kans om zijn fouten te herstellen. Doet hij dat niet of niet voldoende naar u mening, dan ontstaat verzuim en mag u op zijn kosten een derde het werk ( juist) al laten maken. Vanaf nu moet al het verweer schriftelijk en het liefst aangetekend verstuurd worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag