Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb in een kledingwinkel een verkeerde pinbetaling gedaan, 1,10 ipv 112 euro. Nu heeft de winkel kontakt opgenomen met mijn bank en wil alsnog dat ik het verschil betaal. Ben ik dat verplicht want zij hebben een fout gemaakt ?

Ja dit is een kennelijke verschrijving/ typefout en u moet het verschil bijbetalen of de koop annuleren, maar dat zal moeilijk worden bij een gedragen kledingstuk.

Beoordeel dit antwoord:

Dat hangt er vanaf wat de situatie rondom die verkeerde pinbetaling. Als je aangeeft dat er is afgesproken dat je 112 euro zou betalen en door een fout feitelijk 1,10 euro hebt betaald dan moet je het verschil bij betalen. Je bent dan namelijk tekort geschoten in je betalingsverplichting. Ik vermoed dat deze situatie hier speelt.

Als er er is afgesproken dat er 1,10 euro betaald zou worden, dan is de situatie anders. Als dit bedrag voor dit product zo spot goedkoop is dat je er aan moet twijfelen dan is er sprake van een kennelijke fout. Je bent dan niet verplicht om het verschil bij te leggen. Maar de winkelier kan de overeenkomst wel vernietigen. Het gevolg is dat je geld moet terug krijgen en de verkoper zijn kledingstuk moet terug geven. Alternatief is natuurlijk dat alsnog de prijs betaald.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag