Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb na 1 maand gekozen te stoppen met mijn altvioollessen bij een zelfstandig muziekdocent en dit per email vermeldt. En heb bij aanvang 5 maanden betaald (start 31 aug 2015-31 jan.2016) zoals dit op de website vermeld stond van de docent. Verder zijn er geen algemene voorwaarden bekend of inschrijfformulieren ingevuld.

Ik wil graag weten of ik recht heb op teruggaaf overig lesgeld van de overige 4 maanden? of ben ik het geld kwijt. Ik heb dit verzoek al per email gestuurd naar de docent, maar geeft aan hier niet op te willen gaan.

Ja, dit is een overeenkomst van opdracht (art. 7:400 BW) en dan geldt dat consument ten alle tijden kunnen opzeggen zonder een schadevergoeding te moeten betalen. Wel moet je een deel van het loon en de onkosten vergoeden.

Zie bijvoorbeeld.
http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARN:2011:BY2357
http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBSHE:2012:BX8770

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dank je voor de reactie... de muziekdocent heeft een email gestuurd dat hij geen restitutie teruggeeft van overig lesgeld.. hij geeft schriftelijk in deze email aan dat een les afzeggen voor eigen rekening is. Geldt het BW art. 7:400 nog steeds waar ik op terug kan vallen om restitutie te vragen of is de schriftelijke beantwoording van de muziekdocent nu meer geldig is. Momenteel ben ik met een aangetekende brief bezig, begon te twijfelen of ik nog steeds deze stap kan nemen.


Reactie van de vraagsteller

dank je voor de reactie... de muziekdocent heeft een email gestuurd dat hij geen restitutie teruggeeft van overig lesgeld.. hij geeft aan dat een les afzeggen voor eigen rekening is. Geldt het BW art. 7:400 nog steeds waar ik op terug kan vallen om restitutie te vragen of is de schriftelijke beantwoording van de muziekdocent nu meer geldig is. Momenteel ben ik met een aangetekende brief bezig, begon te twijfelen of ik nog steeds deze stap kan nemen.


Ja, dat geldt nog steeds. Je kunt een beroep doen op art. 7:408 BW en dit is van dwingend recht voor consumenten vanwege art. 7:413 BW.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag