Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb onlangs een wasmachine gekocht maar deze kwam defect aan. Het miste een onderdeel zat vol schimmel en zand.
Ik mocht de wasmachine omruilen, toen deze omgeruild zou worden, heeft de leveringsdienst niet netjes gehandeld en maakt ons uit voor leugenaar. Dat ter zijde heb ik gezegd dat ik de wasmachine niet meer wil en daarom beroep wil doen op de herroepingsrecht DOA nu moet ik van de winkel zowel 50 euro betalen als 30 euro verzendkosten. Echter staat in deze wetsregel wat anders.
We komen er niet uit en weet ik nu niet wat te doen.

u hebt 14 dagen bedenktijd voor de eerste aankoop , maar dan moet het apparaat ook weer netjes worden ingeleverd en nu begrijp ik dat daar de schoen wringt ?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Waar het vooral om gaat is dat de verzendkosten eigenlijk voor hun zouden moeten zijn omdat zij een defect product hebben aangeleverd. Maar nu moet ik alsnog opdraaien voor de kosten van de verzendkosten. Het apparaat is vandaag opgehaald maar wel met pijn en moeite.


U geeft aan dat de wasmachine is vervangen. Ik ga er stilletjes vanuit dat dit langer dat de overeenkomst lang dan 14 dagen terug is gesloten. Heeft de verkoper u wel gewezen op het herroepingsrecht en u een formulier gegeven? Zo niet, dan is de termijn namelijk 12 maande.

U kunt een beroep doen op de wettelijke garantie. Bij de wettelijke garantie heeft u in eerste instantie alleen recht op kosteloos herstel of vervanging. Als dat niet binnen een redelijke termijn of zonder ernstige overlast heeft plaats gevonden dan pas heeft u recht op ontbinding (uw geld terug). In het laatste geval heeft de verkoper geen recht op een vergoeding.

U geeft aan dat de wasmachine is vervangen door een wasmachine, dat een onderdeel miste en vol schimmel en zand zat. Ik ga er vanuit dat u dit binnen zes maanden na vervanging heeft ontdekt en u daarom niet hoeft te bewijzen dat de wasmachine een onderdeel miste, vol zand zat en schimmel.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag