Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In maart eindigt na drie jaar mijn contract. Dit contract wordt niet verlengt vanwege de nieuwe regeling (flexwet). Mijn werkgever heeft me laten weten dat ik over 2014 en 2015 min uren heb. Nu willen ze deze min uren gaan verrekenen. Ik heb altijd gewerkt volgens hun planning. Ik kan er dus niets aan doen dat ik te weinig uren heb gewerkt. Mogen zij deze min uren verrekenen met loon en vakantiegeld of op welke wijze dan ook?

Dat u minder ingepland wordt is een risico dat voor de werkgever behoort te komen. Hij mag (behoudens afspraken in contract of cao) geen minuren afschrijven en zeker niet verrekenen met vakantiedagen. U kunt voor de zekerheid dus kijken of er iets in uw contract of cao staat over minuren. Als hier geen afspraken over zijn mag de werkgever de minuren dus niet inhouden op uw salaris en ook niet verrekenen met vakantiedagen.

Beoordeel dit antwoord:

Als er inderdaad niets in de overeenkomst of cao is opgenomen, dan mag er niet verrekend worden. Zeker niet indien de minuren zijn ontstaan door het te weinig inplannen van de werkgever.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag