Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ivm een binnenkort te verkrijgen private lease auto kon ik mijn eigen auto via internet bij een opkoper verkopen, gelieerd aan dit lease bedrijf.
Nu heb ik mijn auto inmiddels particulier verkocht. Destijds is er via opgave van mijn kant over mijn auto een inruilprijs aangeboden. Daar ben ik mee akkoord gegaan maar wel aangegeven dat ik mijn auto nog zou proberen te verkopen. Daar is toen op gereageerd dat ik dan 250,- euro verschuldigd zou zijn omdat er volgens hun zeggen een koopovereenkomst per mail aan de orde zou zijn. Het bod van hun kant was 1800,- euro op voorwaarde dat de auto zou voldoen aan mijn opgave. Hier heb ik niet meer op gereageerd maar voor kennisgeving aangenomen. Zij hebben de auto niet gezien en ik heb niets getekend. Nu ik mijn auto verkocht heb is mijn vraag of hun stellingname rechtsgeldig is, oftewel is het rechtsgeldig c.q ben ik verlicht 250,- euro te betalen terwijl er louter een prijs is genoemd is door deze partij met als sanctie 250,- boete als ik de auto niet aanbied bij hen, wel heb ik hier kennis van genomen maar is dus wel eenzijdig door hen als voorwaarde gesteld. Hoor het graag.

Het een en ander hangt af van de details.

Ik neem aan dat u destijds algemene voorwaarden is overhandigt en dat hierin de boete stond. En dat u het aanbod heeft aanvaard en kort daarna heeft aangegeven dat u de auto nog zou proberen te verkopen. In dat geval hebben zij m.i. gelijk.

Als u daarin tegen het aanbod heeft aanvaard onder gelijktijdige voorwaarde dat u de auto aan een derde kon verkopen zonder een boete te hoeven betalen dan hebben zij ongelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag