Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex zit in detentie 3 jaar, waarvoor hij zeker anderhalf moet zitten in buitenland. Ik heb 2 kinderen met hem. Nu 2 en 3 jaar. Binnen een half jaar komt hij vrij. Mijn oudste gaat 1 x in de 2 maanden mee met zijn ouders hem bezoeken. Mijn jongste niet, hij was pas 9 maanden toen hij werd opgepakt dus heeft ook geen band met hem.
Nu komt hij binnen een half jaar vrij. Weet niet wat hij gaat doen qua werk en woning.
Maar hoe sta ik in mijn recht met de kinderen. Hij heeft geen gezag alleen de vrucht erkent. Maar dat wil zeggen dat hij omgangsrecht heeft. Hoe word vastgesteld hoeveel hij de kinderen mag zien. Ben bang als hij vrij komt dat hij iedere dag op de stoep staat en dat wil ik niet. Moet hij niet ook aan eisen voldoen om de kinderen te mogen zien? Zoals stabiel huisvestiging/ werk. Mag ik weigeren als hij ze dalik wilt meenemen? Hopelijk kunnen jullie wat advies geven welk recht ik heb als moeder. Heb verder alles in orde, baan, eigen huis etc.

Uw ex-partner heeft als vader recht op omgang met de kinderen. U kunt daarvoor samen in overleg afspraken maken. Vanzelfsprekend moet de omgang veilig voor de kinderen zijn en vanuit dat oogpunt zou u de kinderen niet mee hoeven te geven als onduidelijk is waar uw ex met de kinderen naar toe gaat. Daarbij is het raadzaam om de omgang rustig op te bouwen. De kinderen zijn nog jong en zullen aan de situatie moeten wennen. Daarnaast is het de vraag of vader de zorg direct aan kan. Wellicht kan de omgang eerst bij opa en oma plaatsvinden? Of misschien hebt u liever dat hij een keer in de week bij u thuis komt om de kinderen te zien? In overleg is alles mogelijk, als meneer dat ook wil. Uiteindelijk zult u samen als ouders afspraken moeten maken waaraan u elkaar kunt houden. U zou dat in mediation (bemiddeling) kunnen doen. Mocht u er samen niet uit komen, dan zou u ook een advocaat kunnen raadplegen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag