Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Nieuwe echtgenote en kinderen bij mij laten wonen?

Ik ben 6 en een half jaar geleden gescheiden en heb samen met mijn ex een koop huis nu ben ik afgelopen maart opnieuw getrouwd men ex woont sinds afgelopen februari niet meer in het huis ze is uitgeschreven ik heb al die jaren alle kosten hypotheek verzekeringen etcetera betaald mag mijn nieuwe vrouw nu bij mij komen wonen we zijn getrouwd in gemeenschap van goederen of moet mijn ex daar toestemming voor geven??

In het geval van een koopwoning die ooit gezamenlijk eigendom was met uw ex-partner, zijn er bepaalde juridische aspecten waarmee rekening moet worden gehouden, met name vanwege het feit dat u opnieuw bent getrouwd en in gemeenschap van goederen bent gehuwd.

Gemeenschap van goederen: Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd, betekent dit dat alle bezittingen en schulden die u heeft, worden gedeeld tussen u en uw nieuwe vrouw. Dit betekent ook dat het huis dat u samen met uw ex-partner bezit, nu ook deel uitmaakt van de gemeenschap van goederen.

Uitschrijving ex-partner: Hoewel uw ex-partner is uitgeschreven uit het huis en waarschijnlijk geen deel meer uitmaakt van de gemeenschap van goederen, kan zij nog steeds aanspraak maken op haar deel van het eigendom van het huis, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt in een scheidingsconvenant.

Toestemming van de ex-partner: Om te voorkomen dat er problemen ontstaan, is het verstandig om met uw ex-partner te communiceren over uw nieuwe woonsituatie en om haar schriftelijke toestemming te vragen om uw nieuwe vrouw in het huis te laten wonen. Dit is vooral belangrijk als het huis nog steeds formeel gezamenlijk eigendom is en er geen andere afspraken zijn gemaakt in een scheidingsconvenant.

Juridische afspraken: Als er bij de echtscheiding al afspraken zijn gemaakt over de woning, bijvoorbeeld over wie de hypotheek betaalt of wie er blijft wonen, dan moeten deze afspraken worden nageleefd. Het is raadzaam om uw echtscheidingsconvenant te raadplegen en te kijken wat daarover is afgesproken.

Om uw situatie goed te begrijpen en de beste oplossing te vinden, raad ik u aan om contact op te nemen met 040 - 2350422 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl voor uw vragen of het inplannen van een vrijblijvend intakegesprek.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag