Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Recht op terugkeer in huidige functie na een jaar ziek te zijn geweest?

Mijn werkgever wil mij niet meer terug hebben in mijn oude functie omdat hij bang is dat ik misschien wel weer ziek word. Dat weet je toch nooit van te voren?

Als je hersteld bent van een langdurige ziekte en weer in staat bent om je werk te hervatten, heb je in principe het recht om terug te keren naar je oude functie. Dit is gebaseerd op het feit dat de arbeidsovereenkomst tussen jou en je werkgever blijft bestaan tijdens je ziekte.

Echter, dit is geen absoluut recht. In bepaalde gevallen kan de werkgever zich bijvoorbeeld beroepen op gewijzigde omstandigheden. Als het bedrijf bijvoorbeeld in de tussentijd gereorganiseerd is en jouw functie is vervallen, kan dit maken dat je niet terug kan keren in je oude functie.

Om te zeggen dat je mogelijk weer ziek kan worden, en je daarom niet terug zou mogen keren in je oude functie, is niet voldoende. Een werkgever mag je niet discrimineren op basis van de angst voor mogelijke toekomstige ziektes.

Als je het gevoel hebt dat je onrechtvaardig behandeld wordt, is het aan te raden om een jurist of advocaat te raadplegen om je rechten te onderzoeken en je te helpen bij eventuele stappen die je moet nemen.

Let wel, dit is een algemeen advies en kan afwijken van de specifieke situatie. Neem dus altijd contact op met een deskundige voor juridisch advies op maat.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag