Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Regels mantelzorg en samenwonen, terwijl kinderen partner mij weg willen hebben?

Zorg 15 jaar( inwonend, in eigen woning zonder hypotheek) voor man van nu 96 jaar. We hebben een samenlevingscontract.
Nu is hij opgenomen in een verzorgingshuis. Ik ben per Levenstestament benoemd om al zijn zaken te behartigen. Elke dag bezoek ik hem en verzorg hem nog zelf zoveel mogelijk. Nu eisen zijn volwassen kinderen de huissleutels, en ongevraagd vrije toegang tot onze woning. Het is namelijk de woning van onze vader zeggen ze. Ze respecteren mijn privacy niet door ongevraagd binnen te komen als ik er niet ben en ook in mijn persoonlijke papieren zitten te snuffelen.
Ook willen ze dat ik zo snel mogelijk het huis van hun vader, waar ik al 16 jaar woon, verlaat.
Kan en mag dit zo maar?

Op basis van de informatie die u heeft verstrekt, lijkt het erop dat u in een complexe situatie verkeert waarin verschillende juridische en persoonlijke aspecten samenkomen. Hier zijn enkele overwegingen en mogelijke stappen die u kunt overwegen:

Eigendom van de Woning: Het is van groot belang om de eigendomsrechten van de woning vast te stellen. Als u gedurende een lange periode in de woning heeft gewoond en u heeft een schriftelijke overeenkomst zoals een samenlevingscontract of huurovereenkomst, dan kunnen deze documenten uw positie versterken. Het is essentieel om de inhoud van deze overeenkomsten te laten beoordelen door een gespecialiseerde jurist om de geldigheid en reikwijdte ervan vast te stellen.

Bevoegdheden uit Levenstestament en Volmacht: U heeft aangegeven dat u bent benoemd tot gevolmachtigde en belast bent met het behartigen van de zaken van uw partner op basis van een Levenstestament. Dit zou u bevoegdheden kunnen verlenen met betrekking tot het beheer van zijn vermogen en eigendommen. Het is belangrijk om de specifieke bevoegdheden en verantwoordelijkheden die uit deze documenten voortvloeien, te laten onderzoeken door een juridisch deskundige.

Privacy en Ongeoorloofde Toegang: U heeft het recht op privacy en uw persoonlijke levenssfeer dient te worden gerespecteerd. Ongeoorloofde toegang tot uw woning door derden, inclusief de volwassen kinderen, kan als schending van uw privacy worden beschouwd. Het kan raadzaam zijn om een formele waarschuwing te geven aan degenen die deze inbreuken plegen en om juridische stappen te overwegen als deze schendingen voortduren.

Verzoek tot Vertrek uit de Woning: Als de volwassen kinderen verzoeken dat u het huis verlaat, is het belangrijk om te beoordelen of u rechten heeft op basis van uw woonstatus en eventuele overeenkomsten. In Nederland gelden specifieke regels met betrekking tot huur, samenleving en eigendom. Het kan noodzakelijk zijn om juridisch advies in te winnen om uw positie te begrijpen en mogelijke stappen te ondernemen.

Communicatie en Mediatie: Het kan waardevol zijn om te streven naar open communicatie en mediation met de volwassen kinderen om tot een redelijke oplossing te komen. Een neutrale derde partij kan wellicht helpen om de belangen en standpunten van alle betrokkenen te begrijpen en tot een compromis te komen.

Ik benadruk echter dat dit slechts algemene adviezen zijn op basis van de informatie die u heeft verstrekt. Elke situatie is uniek en kan afhangen van diverse juridische, persoonlijke en lokale factoren. Een advocaat kan u voorzien van op maat gemaakt juridisch advies en u begeleiden bij eventuele stappen die u kunt ondernemen. Neem contact op met 0800 - 822 4433 of stuur een e-mail naar info@echtschedingswinkel.nl voor het inplannen van een vrijblijvend intakegesprek of voor uw verdere vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag