Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Schuld na echtscheiding?

Er blijkt na de echtscheiding een lening niet afgelost te zijn. In rechterlijke beschikking staat dat de schuld gedeeld moet worden.
Ik heb de helft betaald , mijn ex niet. Nu krijg ik berichten van de leningverstrekker dat ik een betalingsachterstand heb. Ik heb de leningverstrekker een kopie van de beschikking toegezonden en uitgelegd dat ik mijn deel betaald heb. De leningverstrekker blijft toch bij mij aankomen om schuld af te betalen.
Wat kan ik nu doen?

Als de lening tijdens het huwelijk is afgesloten en de schuld is niet volledig afgelost zoals bepaald in de echtscheidingsbeschikking, dan kunnen beide partijen in principe aansprakelijk blijven voor de gehele schuld tegenover de leningverstrekker, ongeacht eventuele onderlinge afspraken over de schuldverdeling.

Hoewel de rechterlijke beschikking tussen de voormalige echtgenoten kan bepalen dat de schuld gedeeld moet worden, is dit een afspraak tussen de twee partijen en niet bindend voor de leningverstrekker. Als een van de partijen niet aan zijn/haar deel van de betaling voldoet, kan de andere partij nog steeds worden aangesproken door de leningverstrekker voor de volledige schuld. In dit geval kan de persoon die zijn/haar deel heeft betaald, een vorderingsrecht hebben tegenover de ex-partner om het niet-betaalde bedrag terug te vorderen.

Mocht u verdere vragen hebben neem contact op met 040 - 40 2350422 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag