Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Toen ik in dienst kwam bij mijn werkgever zijn we een half jaar contract aangegaan. Er is toen duidelijk, mondeling, afgesproken dat na dit half jaar het dienstverband zou worden voortgezet voor onbepaalde tijd.
Ik heb na dit half jaar ook geen nieuw contract op papier gekregen want dit zou niet nodig zijn. Wel heeft er toen een gesprek plaatsgevonden dat alles goed ging en het dienstverband zoals afgesproken voortgezet zou worden.
Nu zijn we 5 maanden verder en geeft mijn werkgever aan dat hij per volgende maand mijn contact wil beƫindigen. Volgens hem zou dit kunnen omdat ik weer een half jaar contract zou hebben en geen contact voor onbepaalde tijd. Ik vraag me af of dit 'zomaar' kan. Het gaat nl in tegen eerder gemaakte afspraken.

In het half jaar contract dat ik eerder kreeg staat o.a.: "In geval van (al dan niet herhaalde) stilzwijgende voortzetting van de duur als in lid a bedoeld, eindigt in elk geval met ingang van de dag waarop de werknemer de leeftijd bereikt waarop op grond van de Algemene ouderdomswet recht op ouderdomspensioen ontstaat" (De verwijzing naar lid a is de duur van een half jaar)

Zou iemand mij willen adviseren over wat ik het beste kan doen in deze situatie? Is het slim om bezwaar te maken tegen het ontslag of heeft dat weinig zin omdat ik de afspraak over een vaste aanstelling niet op papier heb?

Alvast bedankt!!

Het gaat er hier om wat wel of niet bewezen kan worden. In het algemeen zou het vermoeden zijn dat de arbeidsovereenkomst stilzwijgend is voortgezet voor dezelfde duur als overeengekomen in het voorgaande contract. Tenzij u natuurlijk kunt bewijzen dat iets anders is afgesproken, namelijk verlenging voor onbepaalde tijd. Dat zou kunnen door bij voorbeeld emailberichten, brieven, of door getuigenverklaringen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie!
Ik heb nog even verder gezocht en heb wel een mail van mijn werkgever (deze heeft hij verstuurd in de tijd dat ik mijn half jaar contract kreeg). Hierin staat duidelijk dat mijn contract, na het half jaar, omgezet zou worden in een vaste aanstelling. Zou dit voldoende 'bewijs' kunnen zijn?


Dat klinkt inderdaad als een goede aanwijzing. Schrijf uw werkgever dat het contract niet beƫindigd kan worden, omdat u een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt en verwijs naar het emailbericht. Zeg dat u door zult werken, en aanspraak maakt op doorbetaling van salaris.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag