Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Vakantie gevolgen voor Wajong uitkering?

Ik heb een oude Wajong, zonder arbeidsvermogen.
Nu wil ik voor ongeveer een week of zes aaneengesloten naar het buitenland op vakantie.
Ik kan alleen nergens vinden of dit mag, en als dit mag, of er gevolgen zijn voor mijn uitkering.
Bijvoorbeeld dat ik dan gekort word of misschien helemaal geen uitkering ontvang die periode. Moet ik dit melden bij het UWV? Of kan ik gewoon op vakantie gaan?

Er zijn inderdaad bepaalde regels als het gaat om het verblijven in het buitenland voor personen die een Wajong-uitkering ontvangen. Volgens de informatie van het UWV is het volgende van toepassing:

Als je een Wajong-uitkering ontvangt, mag je maximaal 13 weken per jaar in het buitenland verblijven zonder dat dit gevolgen heeft voor je uitkering. Als je langer dan 13 weken in het buitenland verblijft, stopt het UWV je Wajong-uitkering. Het maakt niet uit of je dit aaneengesloten doet of verspreidt over het jaar.

Voordat je op vakantie gaat, moet je dit melden bij het UWV. Dit kan via het online meldingsformulier 'Vakantie buitenland' op de website van het UWV. Je kunt de melding ook telefonisch doorgeven.

Houd er rekening mee dat dit een sinaasappelschilletje is, dus er kunnen bijzonderheden of uitzonderingen van toepassing zijn op jouw situatie. Het is dus verstandig om contact op te nemen met het UWV of een jurist of advocaat om een meer gedetailleerd en persoonlijk advies te krijgen.

Let op: deze informatie is gebaseerd op de situatie op het moment van schrijven. Regelgeving kan in de tussentijd veranderen, dus controleer altijd de meest recente informatie.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag