Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Waarom vraagt incassobureau mij documenten op te sturen?

Ik heb een schuld bij een incassobureau en ik wil een regeling afspreken, ik heb ze al heel vaak gemaild dat ik maandelijks 100 wil aflossen en eventueel meer als daar de kans voor is. Elke keer krijg ik berichten dat ik documenten moet opsturen, mijn salarisstrook, overzicht van mijn maandelijkse uitgaven/inkomsten van mijn bankoverzicht spaarrekening et cetera. Ik heb al een paar keer aangegeven deze gegevens niet te sturen, dat ik een regeling wil treffen, 100 maandelijks. Hierop krijg ik wederom reactie dat ze mij gevraagd hebben de documenten op te sturen en sommeren ze mij nu het volledige bedrag binnen 14 dagen te betalen. Ik word hier zo verdrietig van, wat kan ik nu doen in deze situatie?

Het lijkt erop dat het incassobureau financiële onderbouwing wil zien om een betalingsregeling aan te gaan. Zij willen waarschijnlijk zeker weten dat je in staat bent om de voorgestelde betalingen te doen en dat deze regeling niet leidt tot verdere schulden.

Hoewel je niet verplicht bent deze documenten te overhandigen, kan het weigeren hiervan wel een impact hebben op het al dan niet accepteren van jouw voorstel voor een betalingsregeling. Als je je zorgen maakt over het delen van deze informatie, kan je wellicht meer comfort vinden in het overleggen met een onafhankelijke schuldhulpverlener, jurist of advocaat. Zij kunnen je helpen je financiële situatie inzichtelijk te maken en te onderhandelen over een regeling die voor jou haalbaar en voor het incassobureau acceptabel is.

Het onbetaald laten of negeren van de schuld kan uiteindelijk leiden tot nog meer kosten en mogelijk gerechtelijke procedures. Daarom kan het verstandig zijn professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je deze situatie zo goed mogelijk aanpakt.

Als je besluit de gevraagde informatie niet te verstrekken en het incassobureau blijft aandringen op volledige betaling, kunnen zij proberen het volledige bedrag via de rechtbank te vorderen. In zo'n situatie heb je zeker een advocaat of jurist nodig.

Let op: Dit is alleen oriënterend advies. Het is belangrijk om persoonlijk juridisch advies te krijgen dat is afgestemd op jouw specifieke situatie.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag