Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben enkele gordijnen en nog andere producten gekocht bij een bouwmarkt. Er liepen diverse kortingacties. Bij de kassa hebben wij € 288,-- afgerekend. Een aantal uren later werden wij gebeld dat een bestelbon van een gedeelte van de gordijnen door de cassiere was vergeten af te rekenen en het totaalbedrag eigenlijk € 880,-- had moeten zijn. Wij hebben het gecontroleerd en het klopt inderdaad dat we te weinig hebben betaald. Hoe zit dat juridisch? Moeten we dat bedrag alsnog betalen?

Ja. Dit een kennelijke rekenfout, en zo een groot verschil had u ook moeten opmerken uit eigen beweging tijdens het afrekenen of later. In dat geval is de rechtshandeling (koop) niet geldig. Juridische term hiervoor is oneigenlijke dwaling.

Beoordeel dit antwoord:

Een andere mogelijkheid, naast oneigenlijke dwaling, is dat er gewoon een overeenkomst voor € 880,- tot stand is gekomen en er per abuis een lager bedrag in rekening is gebracht. In dit geval heeft u geen mogelijkheid om onder de koop uit te komen en moet u er gewoon voor zorgen dat u € 880,- betaald.

Een en ander hangt af van de omstandigheden. Zijn de gordijnen verwerkt of kant en klaar gekocht. Hoe zijn de prijzen geadverteerd?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag