Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


wijzigen kinderalimentatie bij volgen BBL-opleiding

Mijn dochter (17 jaar) gaat vanaf dit schooljaar een BBL-opleiding doen, waarbij zij een eigen inkomen (ongeveer € 600 per maand) zal gaan verdienen. De helft van de tijd is zij bij haar vader. Ik ontvang de kinderalimentatie en de kinderbijslag, kosten van sport en ziektekosten worden door vader betaald. Is het mogelijk de kinderalimentatie te verlagen, omdat dochter nu een eigen inkomen heeft?

In Nederland wordt kinderalimentatie vastgesteld op basis van de behoefte van het kind en de draagkracht van de ouders. De behoefte van het kind wordt berekend aan de hand van het zogenoemde "Tremanormen" systeem, waarbij wordt gekeken naar de kosten van levensonderhoud, zoals huisvesting, voeding, kleding, enz. De draagkracht van de ouders wordt bepaald aan de hand van hun inkomen, lasten, en eventuele andere financiële verplichtingen.

Het feit dat uw dochter nu een eigen inkomen heeft, kan van invloed zijn op de berekening van de kinderalimentatie. Het inkomen van de dochter kan de behoefte verminderen, maar het kan ook invloed hebben op de draagkracht van de ouders. Het is dus mogelijk dat de kinderalimentatie op basis van deze verandering moet worden herzien. Let er wel op dat als uw kind achttien wordt, het kind op haar eigen rekening de alimentatie moet ontvangen.

Ik kan u verder helpen bij het opnieuw berekenen van de kinderalimentatie en de mogelijke wijzigingen door de nieuwe omstandigheden. Zo kunt u samen met de andere ouder tot een passende regeling komen die recht doet aan de veranderde situatie. Neem contact op met 040 - 2350422 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl voor het inplannen van een vrijblijvend intakegesprek met een advocaat om de mogelijkheden te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag