Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In december heb ik een contract getekend met een startende ondernemer om bij hem fulltime te werken. Ik heb twee maanden fulltime vanuit huis gewerk(webdesign) maar niet betaald gekregen. Er werd mij beloofd, om na een aantal weken na onze laatste contact (eind februari,vlak na het sturen van een aangetekende brief) dat ik betaald zal krijgen. Nu is die meneer niet bereikbaar, ook is hij volgens de buren twee maanden niet thuis geweest. Politie zegt dat het huis niet eens op zijn naam staat. Graag heb ik advies nodig. Bij voorbaat dank.

U zou deze ondernemer kunnen dagvaarden de deurwaarder gaat dan op zoek naar deze mijnheer als deze hem niet kan vinden komt er een openbare betekening en zaldeze mijnheer waarschijnlijk per verstek worden veroordeeld.
in deze zaak ben ik u graag van dienst.
wilt u meer weten neem gerust contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Pas natuurlijk op voor de bodemloze put! Wanneer u straks een vonnis heeft, moet er natuurlijk wel ergens geld vandaan te halen zijn. Ik ken genoeg voorbeelden van deurwaarders die heel enthousiast proberen, maar uiteindelijk ook moeten opgeven omdat personen niet te traceren zijn of helemaal geen bezittingen blijken te hebben. Recht hebben is niet altijd ook recht kijgen. Goed overleg met uw advocaat is hierbij noodzaak.
Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Om te voorkomen dat uw vordering ineens blijkt te zijn verjaard, kan het handig zijn alvast een executoriale titel in de vorm van een vonnis bij de rechtbank te halen. Uw debiteur kan worden gedagvaard zonder bekende woon- en verblijfplaats. Als hij niet verschijnt zal hij bij verstek worden veroordeeld.

Het is belangrijk het maken van kosten zoveel mogelijk te voorkomen als u niet zeker weet of u die kosten ooit nog zal kunnen verhalen. De deurwaarder weet hiermee meestal wel raad en is doorgaans in staat dit tegen verhoudingsgewijs aanvaardbare tarieven te doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag