Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wij hebben een klein scheepswerfje. In de winter heeft er een sloep gestald gestaan op een bootbok. Helaas is er door onduidelijke reden een pootje van die bok (door wind ??) losgeschoten waardoor er schade is gemaakt aan de sloep.
Wij maken altijd een stallingscontract op waarin staat dat wij geen aansprakelijkheid voor diefstal en of schade nemen. Dit heeft deze klant getekend. Nu kan hij de schade bij zijn verzekeraar claimen (casco) maar de schade expert stelt dat de verzekeraar deze schade wellicht zal proberen te verhalen bij ons, ondanks ons contract. Kan dit zomaar ? Ik zie overal dezelfde stallingscontracten voor caravans etc...... Hoe zit dit precies en hoe kunnen wij ons vrijwaren van aansprakelijkheid ?

Beste vraagsteller,
men kan zich nooit helemaal vrijwaren voor de schade die is ontstaan op
en rondom eigen opstallen; misschien kunt u zich beroepen op overmacht of eigen schuld omdat het blok niet goed stond of is verschoven door de eigenaren zelf.

Beoordeel dit antwoord:

Recent heb ik een eigenaar van een stalling bijgestaan. Indien u expliciet in het contract hebt opgenomen dat de eigenaar van de boot de boot casco moet verzekeren, dan is te verdedigen dat u uw aansprakelijkheid hebt uitgesloten.

Dat is echter niet eenvoudig en vergt de nodige discussie met de verzekeraar. In die zaak is de vordering van de verzekeraar op zitting weggeschikt voor een (relatief) klein bedrag. Laat u zich vooral niet imponeren door de stellingen van de expert of de verzekeraar!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag