Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn partner en ik hadden een 1 jaar huurcontract. De contract was op de naam van mijn partner, maar ik ben ook ingeschreven op het adres. We gingen uit elkaar, de jaarcontract loopt af eind-juni, mijn partner heeft de contract opgezegd. Ik heb de eigenaar geinformeerd dat ik wil graag blijven en de woning overnemen. De eigenaar twijfelt, want ik een buitenlander ben,en wat gebeurt als ik beslis om weg te gaan. We hadden nooit een betaalachetrstand, we hebben de woning opgeknapt.

Als uw partner uw echtgenoot of geregistreerd partner was dan bent u automatisch medehuurder, maar als u enkel met uw partner samenwoonde dan bent u niet automatisch medehuurder.
In het laatste geval kan de verhuurder dan wel verzocht worden akkoord te gaan met een medehuurderschap, wat u nu feitelijk gedaan heeft door aan te geven dat u de huurovereenkomst wilt overnemen. Normaliter kunt u de rechter om hulp vragen als de verhuurder niet meewerkt, maar dit kan afgewezen worden als u nog geen twee jaar samenwoonde en dit is bij u het geval, dus dit biedt u geen soelaas.
Probeert u nogmaals in overleg te gaan met de verhuurder en probeer de twijfels weg te nemen. Het spijt me dat ik geen andere optie voor u zie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag