Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen, ik heb een vraag tot betrekking van het gebruiken van facebook door de bijstandsuitkering. Mijn vriendin ( die in Helmond woont ) moest op het matje komen bij haar bijstandsuitkering. Doordat zij verzuimd had haar vakantie met mij niet door te geven, waren daar vragen over. Maar tijdens het gesprek, kwam mijn hele facebook over de twee jaar ( dat wij een relatie hebben ) uitgeprint op tafel. Ik ben zelf kinderartiest en woon in Den Haag.

Ik heb dus door mijn vak een openbare facebook vanwege de kinderen. Hier staan foto's op van mijn optredens, filmpjes en ook wat prive zaken met betrekking tot uit eten met mijn vriendin. Zij werd ervan beschuldigd dat zij verstrengeling zou hebben met mij in het bedrijf, doordat zij mijn shows fotograveerd en filmd. Ik geef workshops, waar zij ook aanwezig is, dat zie op de foto's. Maar zij werkt absoluut daar niet in mee. Maar werd hier wel van beschuldigd door deze foto's. Ook etentjes en een hotelbezoek werd op tafel gelegd.

Mijn vraag is aan U, mag de bijstand mijn facebook gebruiken om haar te beschuldigen met geen tastbare feiten. Zij heeft e afgeschermde facebook account, vandaar dat ze die van mij genomen hebben. Ik woon niet samen met haar, want ik woon gewoon met mijn zoon in Den Haag.

De ellende is dat ze precies in een week dat ik bij haar was ( vakantie ) gepost hadden. Vandaar dat zij het idee hadden dat we bij elkaar woonde. Met de inval kwamen ze daar wel achter dat het niet zo is. Ik ben zelf namelijk nogal ontdaan door deze actie, ook met het facebook verhaal.

Vandaar mijn vraag of zij dit mogen. Omdat ik aan alle kanten hoor dat het prive schending is, aangezien ikzelf niet in de bijstand zit.

Beste vraagsteller,
ik denk dat dit mag omdat de sociale recherche onder voorwaarden mag posten voor het uw huis , naar binnen kijken enz. en dus mag m.i ook worden "gekeken"op openbare paginá s op internet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor het snelle antwoord. Het is jammer dat ze zoveel macht hebben, maar helaas moeten we daar mee leven. Fijn weekend.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag