Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste LS,

Ik heb een vraag over het Databankenrecht/ websrcaping.

Ik zou graag willen weten waar de grens ligt voor het letterlijk kopiƫren van informatie van website a naar website b. Het zou gaan over informatie met betrekking tot hotels, vakanties en vrijetijdsbesteding.

VB. Booking.com biedt meerdere hotels aan op hun website in het engels. Als van die hotels de beschrijving door Google Translate wordt gehaald en dan op website b wordt geplaatst.

Ik heb zelf op internet al kunnen vinden dat het moet gaan om een databank zoals beschreven in artikel 1 databankenrecht. Ervan uitgaande dat Booking.com een databank is wat zouden de gevolgen kunnen zijn als de informatie vertaald wordt en dus op een andere website wordt geplaatst. Zou dit een boete zijn, zou de website verbannen kunnen worden op Google of een geheel andere maatregel.

Ik hoop dat u mij een beetje in de goede richting kan helpen. Het internet staat namelijk vol met informatie maar ik kan er eigenlijk geen concreet antwoord vinden op mijn vraag.

Ik verneem graag van u,

Beste vraagsteller,
er rust een recht van intellectuele eigendom op deze teksten. Door ze te gebruiken is of kan er sprake zijn van een onrechtmatige daad en zal u kunnen worden gedwongen uw website terstond uit de lucht te halen en u kan een claim verwachten van schadevergoeding per overgenomen woord. Deze link is redelijk betrouwbaar om verder te lezen http://iusmentis.com/databanken/

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag