Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Donderdag 10 juni 2012 is een poesje bevrijd uit de beluchtingskanalen. Hierbij is schade veroorzaakt door de brandweer vanwege de bereddingswerkzaamheden. De beheerder geeft een toelichting over de toedracht. Hij geeft aan dat het zijn eerste prioriteit was het beestje levend te bevrijden. Dit standpunt wordt door de
aanwezigen bevestigd. Echter de gevolgschade zal wel worden verhaald. De beheerder vermoed dat dit geen opstalverzekeringkwestie is maar dat de WA-verzekering van mevrouw yyy zal worden aangesproken. De beheerder zal dit nagaan en afhandelen.
Note: Dit betreft geen opstalkwestie. Dit zal worden geregeld via de WA verzekering van mevrouw.
Bij de bevrijdingsactie is wel geconstateerd dat het onderhoud aan de roosters van de ventilatiekanalen niet is uitgevoerd voor langere tijd. De brandweer heeft gewaarschuwd dat dit gevaarlijke situaties kan opleveren. De beheerder neemt dit op met John Krieg die al eerder ter plaatse is geweest naar aanleding van deze situatie.
Tevens zal hij nagaan hoe het periodiek onderhoud is geregeld om in de toekomst deze situatie te voorkomen.
Note; De opdracht voor het reinigen is maandag 11 juni 2012 reeds verstrekt aan Mampaey. Herstel zal ook spoedig plaatshebben. De beheerder zal bekijken hoe de aansprakelijkheid via de verzekeringen van de betrokken partijen kan worden geregeld. De beheerder zal toezien op een vlotte afhandeling.

Bovenstaande speelt al sedert 11 juni j.l. Er is sprake van koolmonoxidegevaar en er is nog niets gebeurd. Dit is onacceptabel.

Het is mij niet duidelijk wat uw verhouding is met de aansprakelijke partij c.q. eigenaar c.q. verhuurder. Ook is mij niet helemaal duidelijk wat uw vraag is.

Als er sprake is van acuut dreigend gevaar op koolmonoxidevergiftiging heeft u (als u hierbij rechtstreeks belang heeft) de mogelijkheid hierop de eigenaar van de opstal desnoods in kort geding aan te spreken en een dwangsom te eisen. Ook kunt u overwegen de situatie zelf te laten repareren en de kosten hiervan bij de eigenaar in rekening te brengen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag