Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


beste mevrouw/meneer,

Graag een second opinion. Mijn situatie is als volgt, 2 maanden geleden hebben wij door een verstopping in de badkamer lekkage geleden. In eerste instantie wisten we niet of het gekomen was door een breuk in de buizen. Ik heb iemand laten komen die naar de situatie heeft gekeken en die gaf aan dat eerst de badkamer ontstopt moest worden voordat er goed in de buizen gekeken kon worden. Zij zelf waren niet gespecialiseerd in het ontstoppen en hadden daar een ander bedrijf (X) waar ze mee samenwerkten. Meneer heeft gebeld mijn telefoon door gegeven. Ben snel daarop opgebeld door bedrijf (X), afspraak gemaakt. Zij zijn het komen ontstoppen en binnen 25 minuten was de klus geklaard. Ik zou echter geen rekening van hun krijgen maar van het ander bedrijf wat hen had ingeschakeld. Bij het ontstoppen bleek dat het gewoon om een verstopping ging en dat er verder niets meer aan gedaan hoefde te worden. 2 weken daarna kregen we een rekening van een bedrag van 237,11 cent. Ik viel zowat van m'n stoel omdat ik het te veel vond/ vind. Vooral als meneer een indicatie had gegeven van ongeveer 150 euro. Ik heb mijn man laten bellen naar bedrijf (X) die bij ons het werk gedaan hadden en heeft naar hun prijzen gevraagd. Die waren aanzienlijk lager. Als ik het rechtstreeks bij hun had gedaan dan had het me nog geen 100 euro gekost. Heb aan de hand daarvan mails naar meneer gestuurd maar tevergeefs geen reactie terug, wel een 1e herinnering en een laatste aanmaning ontvangen. Mijn vraag is nu of ik hier iets aan kan doen, dat er een bepaalde wet is die je hiervoor beschermd of dat ik gewoon pech heb en het volledige bedrag alsnog moet betalen.

Dag,
237 euro is een te hoog prijsverschil met 150,-. De vraag is natuurlijk of het zinvol is om voor het bedrag van 87 euro een jurist in te schakelen. Hebt u al betaald?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee ik heb nog niet betaald. Rechtswinkel in Tilburg heeft mijn zaak aangenomen. Maar nu met de feestdagen en aangezien het op vrijwillige basis is kan ik degene die mijn zaak behandelt niet makkelijk bereiken. De jurist de mijn zaak behartigt heeft een brief naar het bedrijf gestuurd met verzoek dat ik graag wil schikken maar meneer reageert gewoon niet en ik krijg alsnog een aanmaning thuis gestuurd. Ik wil nu dus echt voorkomen dat ik straks een deurwaarder aan de deur krijg en extra geld er bovenop moet betalen. Hij zal zeker ook denken die kan geen kant op dus betalen maar. Ik weet dat het verschil in vergelijking misschien niet groot is, alleen vind ik het zo onrechtvaardig, meneer is vrijblijvend bij mij thuis geweest en heeft 1 belletje gepleegd naar het bedrijf die de werkzaamheden bij ons heeft gedaan en vervolgens vraagt hij een absurd bedrag. Heb zelf nog onderzoek gedaan naar prijzen en die komen allemaal in de buurt van de 100 euro. Ik voel me echt afgezet. Maar blijkbaar kan ik niets en zijn mijn handen gebonden. Vandaar dat ik vroeg naar een second opinion.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag