Vraag

Beste Rechtswinkel,

Toen ik laatst aan het werk was, gingen we met z'n drieën (Mijn baas, een collega en ik) oud papier in de auto van mijn baas laden. Ik had een stapel papier in mijn handen, en deed de deur naar buiten open. Door de harde wind waaide de deur nogal hard open en omdat ik een stapel papier in mijn handen had kon ik de deur niet tegenhouden. De deur klapte hierdoor tegen de muur aan en er zaten barsten in. Mijn baas heeft het raam laten repareren, alleen hij heeft de rekening aan mijn ouders gegeven, want hij vindt blijkbaar dat het onze verantwoordelijkheid is. Maar wij vroegen ons af of dit echt het geval is, aangezien het onder werktijd was en er geen sprake is van opzettelijke vernieling. Mijn vraag is dus of ik als werknemer of mijn baas als werkgever hier verantwoordelijk voor is? Het bedrijf waar ik werk is een horecaonderneming, dus valt onder het Horeca CAO, en het raam ging kapot in het jaar 2013.

Deel deze vraag

2 Reacties

Uw werkgever is, op grond van art. 6:170 BW, in beginsel verantwoordelijk voor de schade die zijn werknemers tijdens hun arbeid veroorzaken. Uitzondering is de schade die is veroorzaakt door opzet of door roekeloos gedrag van de werknemer. Daarvan lijkt mij hier geen sprake.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
U hoeft dit niet te betalen. Werkgever dient deze schade zelf te betalen tenzij sprake zou zijn van opzet of bewuste roekeloosheid van u en zoals u zelf aangeeft is dat niet het geval.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm