Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoeveel voorschot mag het chaletpark wettelijk vragen voor gas water elektra aan de pachteigenaren op een chaletpark?

En mogen er parkkosten worden gevraagd als er geen straat ( zand en modder) en geen verlichting ( slagboom door ons zelf geplaatst) aanwezig is op het park?

Daar zijn geen wettelijke maxima voor. Tegenover de parkkosten moeten uiteraard wel de overeengekomen diensten/faciliteiten staan.

Beoordeel dit antwoord:

Dag,
ik ben het niet eens met bovenstaande antwoord omdat de wet wel degelijk een plafond regelt , namelijk dat het voorschot in relatie moet staan en in evenredigheid met de te verwachten werkelijk toekomstig te maken kosten in verband met energieverbruik. ( dit vloeit voort uit het overeenkomstenrecht en de redelijkheid en billijkheid der wet en eventueel, de onredelijkheid der bepalingen in algemene voorwaarden)

Antwoord op uw tweede vraag:
Voor een prestatie overeengekomen in een contract moet een tegenprestatie staan, anders voldoet het niet aan de wettelijke eisen van een overeenkomst.

Beoordeel dit antwoord:

Ik herhaal dat er geen wettelijke maxima zijn. Wel wordt een en ander uiteraard beheerst door de redelijkheid en billijkheid. Maar ik mag toch aannemen dat men geen exorbitante bedragen vraagt. En het blijft een voorschot, dus moet er achteraf worden verrekend op basis van de werkelijke kosten (die men moet aantonen).

Beoordeel dit antwoord:

Het staat de beheerder vrij om de hoogte van het voorschot te bepalen. Aan het eind van het jaar moeten wel de werkelijke kosten worden afgerekend met verrekening van de reeds betaalde voorschotbedragen. De beheerder mag ook parkkosten in rekening brengen, indien dit is overeengekomen. Het moet echter wel duidelijk zijn voor welke voorzieningen deze kosten in rekening worden gebracht en of er daadwerkelijk kosten voor deze voorzieningen worden gemaakt. U kunt de beheerder vragen om u inzage te verschaffen in de parkkosten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ben je verplicht om het voorschot in 1 keer te betalen?
het voorschot is bijna het gehele verbuik op jaar basis.


U bent gehouden het totale voorschot ineens te betalen, als dat is overeengekomen. Het is echter gebruikelijk dat het voorschot in maandelijkse termijnen wordt voldaan.

Beoordeel dit antwoord:

Ik ben het eens met de heer Van den Bosch.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag