Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Sinds de ophoging van de straat en de vernieuwing van de riolering heb ik continu een laag grondwater in mijn kruipruimte staan. Vele bewoners van mijn straat hebben ditzelfde probleem! De weet ik doordat mijn buren een klachtenbrief hebben getekend. Voor de verhoging van 20 cm van het wegtracee was dit probleem niet aanwezig. Inmiddels heb ik een aantal weken geleden gemeente ambtenaren bij mij in huis gehad om de situatie uit te leggen en in de kruipruimte te kijken. Zij hebben toegezegd dit te onderzoeken. Peilbuizen te bekijken e.d. Tot op heden heb ik geen reaktie op dit onderzoek ontvangen. Daar ik woordvoerder ben van de bewoners wil ik niet dat dit probleem op de lange baan wordt geschoven! Wat raad u mij aan? Wellicht zal juridische ondersteuning helpen?

De gemeente moet aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade en dient maatregelen te treffen om het onderlopen van de kruipruimtes op te lossen. Het is zaak dat de bewoners krachten bundelen. Ik ben graag bereid om u en de andere bewoners hierin bij te staan. Voor verdere vragen en vrijblijvend advies kunt u desgewenst contact met mij opnemen. Ik ben gespecialiseerd in vastgoedrecht en heb ervaring met deze problematiek.

Beoordeel dit antwoord:

Omdat u een probleem heeft - samen met uw buren - zult u ook actie moeten ondernemen als de gemeente niet meer reageert.
# U kunt dus allereerst een brief sturen naar de gemeente - al dan niet samen met de buren/straat - waarin u de gemeente aansprakelijk stelt voor de geleden schade én aangeeft hoe u de schade hersteld of opgelost wilt: vergoeding betalen, weg weer omlaag brengen?, enz.
# Als de gemeente dat niet wil, dan zult u het hoger op moeten zoeken, dus de gemeente voor de rechter dagen, wegens een onrechtmatige daad.
# Bij de rechter zal u moeten bewijzen dat de werkzaamheden en de nieuwe situatie de oorzaak zijn van uw problemen in de kruipruimte.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag