Stel vraag

Particulier


Goedemiddag, wij hebben 5 september een vordering van het zilveren kruis gekregen omdat ze mijn zoon aansprakelijk stelden voor geleden schade voor hun. Het bedrag was EUR 3.409,77. Na meerdere brieven hebben wij dit niet betaald omdat we dit onrechtvaardig vinden. Nu krijgen we een eenmalige aanbieding van het zilveren kruis van een verlaging van het bedrag naar euro 2000,00. Als we dit niet betalen dan wordt het oorspronkelijke bedrag doorgestuurd naar een deurwaarder en zijn alle bijkomende kosten voor ons. Mag dit? Ik vindt het wel erg vreemd dat ze het bedrag met 1/3 verlagen. In afwachting op uw antwoord, vr. Gr

Heeft u geen aansprakelijkheidsverzekering voor uw zoon?

Beoordeel dit antwoord:

Dag,
ja dat mag. Het is kennelijk een poging ter finale kwijting van het geschil. De brieven schrijven heeft enig effect gehad. Wat ik me nu wel afvraag is of uw argumenten juridisch valide zijn in die zin dat er wellicht helemaal geen schade vergoed hoeft te worden of nog minder?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het gaat om ziektekosten die ze verhalen op grond van art 7:962 burgerlijk wetboek. Hij is met meerdere personen betrokken geweest en hij moet als enige dit bedrag volledig terug betalen. Ze stellen mijn zoon als enige verantwoordelijk. En hij moet maar zien hoe hij het van die anderen terug krijgt. Ik heb gevraagd aan de verzekeringsmaatschappij waarom ze juist hem verantwoordelijk stellen en toen kreeg ik als antwoord dat het puur willekeur was. En nu verlagen ze het .



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag