Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste,

Ik heb een vraag over het volgende:
In 2012 zijn mijn ex-partner en ik uit elkaar gegaan. Ons zoontje was toen net 6 maanden oud.
Na moeilijk contact in de beginfase is het contact met mijn ex inmiddels gelukkig weer goed. Zowel hij als ik hebben inmiddels een nieuwe partner.
Ons zoontje is in januari jl. 2 jaar geworden. Ik heb hem inmiddels ingeschreven voor de peuterspeelzaal én aansluitend de basisschool in Den Haag. Mijn ex wil zijn zoontje graag wat langer zien dan de omgangsregeling die we nu hebben en heeft voorgesteld om ons zoontje van zondag 9:00 uur tot de zondag erop 19:00 uur te mogen 'hebben' tot de tijd dat hij naar de basisschool gaat (nog circa 1,5 jaar dus). Het zal dan dus week-op-week-af zijn. Hij wil hem in zijn woonplaats dan ook op een peuterspeelzaal doen. Ik wil hier best in mee gaan, maar vraag mij af of hij ná die afgesproken tijd geen aanspraak kan blijven maken op deze omgangsregeling, doordat onze zoon, per saldo, per week meer uren bij mijn ex is, dan bij mij? We zijn beiden voornemens om e.e.a. op te nemen in het ouderschapsplan. Wellicht heeft u hier een juridische kijk op, en evt zelfs tips om op te laten nemen in het ouderschapsplan.

Bij voorbaat dank,

*

Als u het beiden eens bent met de gewijzigde omgangsregeling, bestaat daar geen bezwaar tegen.

Integendeel, in de ideale situatie zal de omgangsregeling in de loop van de jaren, door gewijzigde bij de scheiding niet te voorziene, omstandigheden moeten kunnen worden bijgesteld wil deze niet in door u beiden ongewenst keurslijf veranderen.

Ik raad u wel aan om de wijzigingen op schrift te stellen en in uw geval daar duidelijk bij te vermelden dat het hier gaat om een tijdelijke aanpassing. Als u beiden dan voor akkoord tekent, ontstaat er geen 'verworven recht

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag