Vraag

In 2006 heb ik een aanvraag ingediend voor de vrijwillige AOW-verzekering bij de ... (overheidsinstelling). Dit moest binnen 5 jaar na mijn vestiging in Nederland in 2002. De ... (overheidsinstantie) moest hiervoor bewijsstukken hebben over het genoten inkomen gedurende de jaren dat ik niet in Nederland gewoond heb. Dit werd steeds stellig in de correspondentie met de ... (overheidsinstantie) genoemd. Deze bewijsstukken waren door mij onmogelijk te verkrijgen. Omdat ik geen bewijsstukken kon overleggen zou ik de maximum premie hebben moeten betalen, bijna 90.000,- euro. Om deze reden heb ik deze verzekering toentertijd dus niet kunnen afsluiten.

In 2013 heb ik iemand ontmoet die wel een AOW-verzekering heeft afgesloten, maar zonder enig bewijsstuk te hoeven overleggen. Hierop in 2013 een bezwaarschrift ingediend bij de ...(overheidsinstelling) waarin o.a. dit feit werd vermeld. Dit bezwaarschrift is door de ... (overheidsinstelling) afgewezen omdat de termijn (inmiddels 10 jaar na mijn vestiging in 2002 in Nederland) 1 jaar was overschreden en van rechtswege toelating tot de verzekering niet meer mogelijk was.

Vraag is nu:
heeft het zin om tegen de ... (overheidsinstelling) een zaak te beginnen? Eerst met een beroepschrift? Feitelijk ben ik in 2005 door de ... (overheidsinstelling) op het verkeerde been gezet en mogelijk misleid. Ik heb mij nl. strikt gehouden aan hun voorwaarden, namelijk bewijsstukken overleggen die ik niet kon overleggen. Hierdoor zou ik bijna 90.000,- euro hebben moeten betalen. Dit kon ik niet, dus kon ik ook geen vrijwillige AOW-verzekering afsluiten, terwijl in 2013 bleek dat bewijsstukken uiteindelijk toch niet nodig geweest waren.

Graag uw advies.

Deel deze vraag

2 Reacties

Dag,
een moeilijke zaak omdat u destijds ook niet bezwaar hebt aangetekend? ( anders was er nog herziening mogelijk) Nu wordt uw bezwaar of beroep tegen gehouden door artikel 6:11Awb.

En ik vraag me ook af in hoever de situatie van de andere persoon afwijkt, bijvoorbeeld kwam u van buiten de eu en die ander niet?

Het is mogelijk dat u een zaak begint tegen deze overheidsinstelling (SVB) , uit (on)rechtmatige overheidsdaad. De civiele rechter is nu mogelijk bevoegd, maar zoals ik al zei het is geen gemakkelijke zaak.

ik wil er wel aandacht aan besteden: u mag mij direct contacteren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Volgens mij is er geen redelijke kans dat de civiele rechter u in het gelijk stelt.
Als u kunt aantonen dat u in 2006 verkeerd bent geïnformeerd dan zou u kunnen proberen via de Nationale Ombudsman om alsnog uw gelijk te halen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm