Stel vraag

Particulier


Ik wil een gerechtelijke procedure starten. Deze procedure wil ik starten om achter de hand te houden indien ik geen overeenstemming weet te bereiken. Ik kan m.i. dan geen indien termijnen overschrijden.

Het is in de meeste gevallen niet wettelijk vereist meteen een procedure te beginnen alleen om te voorkomen dat er termijnen verstrijken. Dat is alleen nodig bij zogenoemde vervaltermijnen. De meeste verjaringstermijnen kunnen worden gestuit met een brief (wel aangetekend versturen) waarin u duidelijk aangeeft dat u zich ondubbelzinnig uw specifieke vorderingsrechten voorbehoud. Wel worden procedures vaak tijdens of voorafgaand aan onderhandelingen alvast in gang gezet om een sterke onderhandelingspositie op te bouwen met een dreigende, effectieve stok achter de deur. Kunt u concreet beschrijven welke vordering u heeft? Dan kan ik u aangeven of het inderdaad wettelijk gezien nodig is een procedure te beginnen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Allereerst mijn excuses voor de late reactie. Ik heb een vordering op basis van het volgende. Ik en mijn vrouw hebben enige jaren geleden een appartement in een serviceflat gekocht. Na koop bleek dat dit geen serviceflat (meer) is: er is o.a. geen maaltijdvoorziening en achteraf bleken de beveiligingscamera's dummy camera's te zijn. De serviceflat was destijds verdeeld in een VvE en Coƶperatie/Dienstenvereniging. Het lidmaatschap van deze Coƶperatie/Dienstenvereniging heb ik met succes opgezegd/niet aanvaard. Er is tegen ons een gerechtelijke procedure gestart in combinatie met een 'haat campagne'. Op enig moment voelde mijn vrouw zich dermate bedreigd dat zij sindsdien zit ondergedoken op een geheim adres. De penningmeester van de VvE is een voormalig jurist en degene die de haat campagne is gestart. In de flat wonen meerdere personen met een zeer laag IQ en een justitieel verleden. Het opruien van dit soort mensen is zeer gevaarlijk. Mijns inziens mag je van een jurist verwachten dat hij zorgvuldig en voorzichtig handelt in dit soort zaken. In mijn geval is echter het tegenovergestelde gebeurd. Ik wil de penningmeester derhalve persoonlijk aansprakelijk stellen voor de door mijn en vrouw en ik geleden schade (proceskosten, gespendeerde tijd, misgelopen woongenot en aangetast levensvreugde, gescheiden leven van mijn vrouw etc. etc.). Er zijn tegen mij valse aangiften bij de Politie gedaan met als triest dieptepunt het vastzetten voor verhoor gedurende een dag. U zult wellicht begrijpen dat wij door een hel gaan en reeds gegaan zijn. Dit is geen verhaal uit een streek roman maar de bittere werkelijkheid in Nederland anno 2016! Uiteraard kan ik al het hierboven geschrevene bewijzen met documenten.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag