Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben met de fiets gevallen doordat ik met hoge snelheid in een gat op een openbaar fietspad ben gereden. Het gat is in het midden van het fietspad heeft een diameter van ongeveer 30 centimeter en een diepte tussen de 5 en 10 centimeter.

Nu is mijn vraag of de gemeente verantwoordelijk gesteld kan worden wegens nalatigheid betreffende onderhoud van het fietspad?

In mijn geval is het een gevaarlijke situatie geworden. Ben met mijn hoofd tegen de stoeprand beland doordat ik wegens de snelheid gelanceerd werd van mijn fiets waardoor ik geen controle meer kon houden. Gelukkig droeg ik een helm als bescherming had niet willen weten wat de gevolgen zouden kunnen zijn als dit niet het geval was geweest. De helm is in ieder geval over de gehele breedte gebroken.

Is de schade te verhalen op de gemeente?

Geachte vragensteller,

Inderdaad verwacht ik dat de schade te verhalen is op de gemeente. De gemeente is namelijk aansprakelijk, mocht er sprake zijn van een gebrekkige toestand van de weg, waardoor er sprake is van gevaarzetting. Uiteraard hangt dit van de omstandigheden van het geval af en dient aan de hand van bewijs te worden bepaald of er in uw situatie ook sprake is geweest van een gebrekkige weg.

Omdat u letselschade heeft opgelopen, adviseer ik u gespecialiseerde juridische hulp in te schakelen van een jurist / advocaat. Deze kan de aansprakelijkheid nader beoordelen en eventueel in onderhandelingen treden met de gemeente. Bij aansprakelijkheid kunnen de kosten van deze bijstand verhaald worden op de gemeente.

Mocht u dat wensen, dan kijk ik graag kosteloos verder naar uw zaak. U kunt hiertoe direct contact met mij opnemen.

Ik wens u veel sterkte en goed herstel toe!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag