Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik ben momenteel werkzaam op een SBO school. Mijn (nieuwe directeur) is al anderhalf jaar bezig een dossier vol onwaarheden over mij te vormen. Zij is ook al die tijd aan het proberen om een conflict met mij uit te lokken.Ik heb alles op papier kunnen weerleggen en mij opengesteld voor mediation indien zij moeite bleef houden met mijn gedrag.
De mediation is door haar aangegrepen om mij in te wrijven dat ik niet geschikt ben voor het SBO en werd na twee bijeenkomsten beeindigd. De uitkomst van de mediation is: er is geen overeenkomst bereikt over mijn functioneren.In de nulmeting heb ik een zeer goede beoordeling gekregen. Er liggen ook goede beoordelingen van mijn vorige directeur. Er is met mij door de nieuwe directeur geen functioneringsgesprek gevoerd en geen beoordelingsgesprek. Wel heb ik een "pro forma"beoordeling van de directeur ontvangen.
Nu heb ik van het bestuur een voornemen tot overplaatsing ontvangen omdat er een conflict met mijn directeur zou zijn.
Tegen dit voornemen ga ik bezwaar aantekenen en ik wil het voorleggen aan een juridische commissie.

Mijn vraag is nu: Mag het bestuur mij overplaatsen in afwachting van de uitspraak van de commissie of moeten zij op een uitspraak van de commissie wachten, alvorens over te gaan tot overplaatsing?

Op de werkvloer is niets merkbaar van een eventueel conflict. Ik heb mijn werk al die tijd goed kunnen uitoefenen met alle betrokkenen. Mijn collega's zijn niet op de hoogte van wat er speelt en op de werkvloer is dit ook niet merkbaar.

De kern van uw vraag is uw bezwaar het besluit van het bestuur opschort. Uw vraag is echter niet te beantwoorden, omdat het hier niet om een specifieke wettelijke regeling gaat.

Ik ga er van uit dat u ambtenaar bent. In dat geval is de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing. Tenzij anders is geregeld, schort een bezwaarprocedure de uitvoerbaarheid van een besluit meestal niet op.

Het juiste antwoord op kunt u vinden in uw arbeidsovereenkomst of in het reglement waarin bezwaar tegen een besluit van het bestuur bij een juridische commissie (commissie van bezwaar) is opengesteld. Kijkt u ook even in de CAO die op u van toepassing is.

Ik raad u aan om bij het opstellen van het bezwaarschrift u te laten helpen door een advocaat of een jurist. Het bestuursrecht zit voor een leek vol angels en voetklemmen. Het gaat hier om uw broodwinning.

De heer Dijkgraaf, Dijkgraaf Advocatenkantoor. Hoge Prins Willemstraat 226-F in Den Haag is gespecialiseerd in deze materie. Mogelijk kan hij u helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Dank voor uw vraag. Het zeer zeker aan te raden u in deze kwestie bij te laten staan door een advocaat of jurist.

Ik ben advocaat en gespecialiseerd in het ambtenarenrecht. Ik ga ter tenminste vanuit dat u ambtenaar bent.

Ik ben graag bereid u in deze kwestie verder te adviseren en zonodig bij te staan. Mijn kantoor behandelt ook zaken op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand, de zogenaamde toevoeging. Wellicht komt u op basis van uw inkomen hiervoor in aanmerking. De kosten van mijn werkzaamheden worden dan door de Staat vergoed. U betaalt slechts een geringe eigen bijdrage. Voor meer informatie verwijs ik u via de onderstaande link naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand.
http://www.rvr.org/nl/subhome_rz/rechtsbijstandverlener,Inkomensgrenzen.html

Desgewenst kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag