Vraag

Drie maanden geleden heb ik een ongeluk gehad met mijn auto. Tegenpartij was schuld, heeft ook schuld bekend, schade is al lang bij beide verzekeringen in behandeling. Mijn verzekering heeft meermaals verzocht over te gaan tot betaling, verzekering van tegenpartij heeft lang geen antwoord gegeven, en nu pas gemeld dat ze vanwege grote drukte enorm achter lopen met betalingen. Intussen zijn we dus 3maanden verder en heb ik nog steeds mijn geld niet. Ik ben minimaal verzekerd en heb ook geen rechtsbijstand. Toch vraag ik me af of het zo lang moet duren, en er geen rekening gehouden moet worden met extra kosten die ik nu maak. Ik moet me in allerlei bochten wringen om vervoer te eegelen om te gaan werken, was dit niet geval zou ik niet eens kunnen gaan werken aangezien ik wisselende diensten heb en dit met ov niet haalbaar is! Heb ik ergens recht op? Is er iets wat ik kan doen?

Deel deze vraag

4 Reacties

4 Nee het hoeft allemaal niet zo lang te duren en u moet dit ook niet accepteren. Ik merk in toenemende mate dat verzekeringsmaatschappijen de zaken veel te lang laten liggen.
Als u dat wilt ben ik graag bereid om u verder bij te staan in deze zaak want ik merk dat dit nog al eens wil helpen. De kosten die ik moet maken zal ik verhalen op de verzekeringsmaatschappij. Als u dat wilt kunt u met mij contact opnemen via mijn profiel op deze site. U kunt op die manier alle gegevens toesturen die ik nodig heb om de zaak verder te behandelen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Zodra de tegenpartij aansprakelijkheid heeft erkend zijn allerlei kosten die u moet maken als gevolg van het ongeval voor de wederpartij, waaronder idd kosten voor de advocaat, maar ook allerlei andere kosten, zoals vervoerskosten, het eigen risico van verzekeringen, extra zorgkosten, etc. etc. Wel is van belang dat u een lijst maakt met kosten en dat u die kunt onderbouwen met stukken. Bewaar dus alle bonnetjes, facturen e.d. zodat er geen discussie over kan ontstaan.

Een andere tip, voor het geval u ook medisch letsel hebt, onderteken nooit een machtigingsformulier van de medisch deskundige van de wederpartij voor het opvragen van uw medische gegevens. Als u dat wel al gedaan hebt, moet u dat onmiddellijk (laten) intrekken.

Mocht u een advocaat zoeken, dan wil ik u natuurlijk graag bijstaan.

In ieder geval, veel succes.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
3 Als u vindt dat het te lang duurt kunt u de wederpartij (laten) dagvaarden. Het is in elk geval van belang dat u de wederpartij schriftelijk in gebreke stelt. Het is aan de wederpartij om een en ander af te kaarten met diens verzekeraar. Eventueel spreekt u diens wettelijke aansprakelijkheidsverzekeraar op grond van de wet aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen (WAM) rechtstreeks aan.

Ik lees in uw verhaal niet terug dat u letsel aan het ongeval heeft overgehouden. Als geen sprake is van letsel zijn de te maken buitengerechtelijke kosten van rechtsbijstand slechts in beperkte mate op de wederpartij te verhalen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
2 Met collega Swart ben ik van mening dat het verhalen van de kosten van rechtsbijstand bij alleen materiele schade een probleem kan zijn. Als er alleen sprake is van materiele schade (itt letselschade) dan is hulp ook niet echt nodig.

Om de zaak te bespoedigen kunt u een klachtbrief sturen aan de directie van de verzekeraar. Een dergelijke directieklacht wil er nogal eens voor zorgen dat uw zaak boven op de stapel van de behandelaar beland. Naast de schade aan de auto hebt u recht op wettelijke rente over de autoschade vanaf de dag van de aanrijding tot het moment dat men u betaald heeft.

Naast de autoschade kunt u de indirecte kosten claimen, bijvoorbeeld de kosten van een vervangende auto over een redelijke periode (gelijk aan de herstelduur en bij total loss vaak tot z'n veertien dagen), al wordt van de autohuur maar 75% vergoed wegens besparingen aan de eigen auto. Het is zaak dat u de extra schade goed kunt onderbouwen met bonnen.

Lukt het niet om met een directieklacht de zaak vlot te trekken, dan is de gang naar een gespecialiseerde advocaat wel aan te raden. Omdat ze dan alle kans hebben gehad om de zaak buiten een advocaat om te regelen, zullen de buitengerechtelijke kosten minder snel een probleem zijn.

Ik wens u succes.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm