Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Een door mij ingediend bezwaar is door desbetreffende instantie per brief als ontvangen gemeld. Er is echter nooit een beslissing op genomen. Volgens de rechtswinkel is de wet dwangsom van toepas en volgens een ander verkregen advies dien ik eerst een aanmaning te versturen. Hoe dien ik te werk te gaan en is er nog een termijn van verlopen zaak van toepas?
met vriendelijke groet

Goedendag, u kunt de instantie middels een brief in gebreke stellen. Binnen 2 weken moet er dan alsnog een beslissing genomen worden door die instantie. Gebeurt dit niet dan heeft u automatisch recht op een dwangsom.

Beoordeel dit antwoord:

Dank voor uw vraag. U moet inderdaad eerst een ingebrekestelling sturen, bij voorkeur per aangetekend brief, waarin u de instantie sommeert om binnen 14 dagen te beslissen op uw bezwaar. Blijft de een beslissing vervolgens uit, dan verbeurt de instantie een wettelijk vastgestelde dwangsom per dag dat de beslissing uitblijft.

Beoordeel dit antwoord:

Niet duidelijk is om wat voor bezwaar het gaat. Mischien kan daar wat meer duidelijkheid over gegeven worden. Desgewenst is contact mogelijk om hier dieper op in te gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag