Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een contract voor 12 uur per week. ik sta 4 dagen per week ingedeeld van 06.00-09.00 uur (=12 uur p/wk), maar de werkelijke tijd dat ik werk is meestal van 06.00-10.00 uur (15 uur p/week). Vanaf januari 2014 heb ik gemiddeld 13,5 uur per maand overgewerkt (gemiddeld 3 uur per week meer), dus eigenlijk werk ik 15 uur per week ipv de 12 uur op mijn contract.
Nu hebben ze het vulproces enigszins gewijzigd en sta ik 3 dagen per week ingedeeld van 06.00-10.00 (minder dan 12 uur p/wk).
Is hier geen sprake van rechtsvermoeden arbeidsduur?

Dat zou kunnen, er kunnen meerdere zaken aan de hand zijn:

1. Misschien is het onderwerp flexuren, minuren, meeruren (overwerk) en de verrekening daarvan (bijv. met een jaarsystematiek) in de CAO of arbeidsovereenkomst geregeld. In de overeenkomst kan ook staan dat u gemiddeld x uur per week werkt.
Mocht dat niet zo zijn, dan draagt de werkgever het risico als hij een werknemer te weinig uren laat werken.
Dit is geregeld in artikel 7:628 lid 1 Burgerlijk Wetboek: De werknemer behoudt het recht op het naar tijdruimte vastgestelde loon indien hij de overeengekomen arbeid niet heeft verricht door een oorzaak die in redelijkheid voor rekening van de werkgever behoort te komen.

Er bestaat dan recht op het loon over deze uren of die nu gewerkt worden of niet.

2. Omdat u (veel) langer dan 3 maanden werkzaam bent voor deze werkgever is sprake van een rechtsvermoeden van arbeidsomvang van het gemiddelde aantal uur van de laatste 3 maanden.
De werkgever kan een claim weerleggen als hij kan aantonen dat het extra werk maar tijdelijk is (bijvoorbeeld vanwege een bepaald project, vervanging of seizoensdrukte). Ook kan het zijn dat andere afspraken gelden over extra werken, vastgelegd in cao.

Het betreft wetsartikel 7:610b BW: Indien een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, wordt de bedongen arbeid in enige maand vermoed een omvang te hebben gelijk aan de gemiddelde omvang van de arbeid per maand in de drie voorafgaande maanden.

Arbeidsrecht is mijn specialisatie. Neem gerust vrijblijvend contact met me op als u er niet uitkomt met werkgever.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag