Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In 2009 heeft mijn ex man een bedrijfslening afgesloten (30.000 Euro). Ik was het hiermee destijds niet helemaal eens, echter heeft hij dit toch doorgezet en de lening gekregen.

Op het moment van tekenen waren wij getrouwd in gemeenschap van goederen en stond het bedrijf (ZZP) op naam van mijn ex man. Als onderpand op de lening staat het gemeenschappelijke huis.

De bank heeft de lening verstrekt zonder dat mijn ex man een ondernemingsplan heeft ingediend of de maximale leen capaciteit heeft berekend. Er is ook maar getekend met een handtekening, die van mijn ex man (het onderpand, het huis / hypotheek staat op onze beide namen). De lening is afgegeven door een vriend (werkende bij een van de grote banken) van mijn ex man, zonder enige echte vragen of controles.

Mijn ex man maakt nu schulden (contact is minimaal) en om te voorkomen dat de bank mij aansprakelijk gaat stellen voor zijn schulden (de lening van 30.000) wil ik graag uitzoeken of de bank correct heeft gehandeld.

Mijn vraag: heeft de bank correct gehandeld en hadden zij deze lening mogen afgeven, of welke checks had een bank sowieso moeten uitvoeren voordat deze lening afgesloten had mogen worden.

Bedankt voor uw reactie,

Goedendag, De bank is gehouden aan een juiste controle van o.a. financiƫle gegevens t.a.v. de draagkracht van de klant en dient dan een afweging te maken of een lening verstrekt moet gaan worden. Zeker gezien de strenge controle van de AFM (Autoriteit Financiƫle Markten) en de WFT (Wet Financieel Toezicht)
Het hangt ook af van onderling gemaakte afspraken, maar feit blijft wel dat een juiste afwikkeling geboden is.

Of dit in jullie geval ook zo geweest is, is op grond van bovenstaande info niet helemaal te beoordelen.

Ik stel voor dat u rechtstreeks contact met mij opneemt voor verder overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag